Kesämentorointi

Duodecim haluaa yhdessä Suomen Medisiinariliiton ja Nuorten Lääkärien Yhdistyksen kanssa tukea erityisesti neljännen ja viidennen vuosikurssin kandidaatteja kesälääkärinä toimimisessa.

Hae mentoriksi tai mentoroitavaksi

Ilmoittaudu vuoden 2021 kesämentoriksi, jos olet vähintään 5. vuosikurssin kandi tai mieleltäsi nuori lääkäri tai haluat tukea mentoroimalla nuorta kollegaa! Aktoriksi eli mentoroitavaksi voivat ilmoittautua 4. ja 5. vuoden kandit. Viidennen vuoden kandit voivat siis toimia sekä mentoreina että aktoreina.

Mentorointi toteutetaan ryhmissä, joissa on sekä useampia mentoreita että mentoroitavia.

Tavoitteena on, että ensimmäiset ryhmät alkavat toimia touko-kesäkuussa ja mentorointiryhmä pitää kesän ajan säännöllisesti yhteyttä etäyhteyksin.

Mitä mentorointi on parhaimmillaan?

 • Kiinteä osa lääkäriksi kasvamista
 • Vertaistukea työssä jaksamisen edistämiseksi
 • Yksi väylä purkaa tuntoja
 • Uusia kollegakunnan sisäisiä tuttavuuksia
 • Ihan mitä ryhmä itse keksii!

Mitä mentorointiprojekti ei ole?

 • Medisiinisten kysymysten ratkomista (tämä tapahtuu työpaikoilla!)
 • Mielenterveyden sairaanhoitoa (tällaista tukea tarjoavia tahoja ovat mm. YTHS, työterveydenhuolto ja Lääkäriliiton luottamuslääkärit)
 • Mentorin ei tarvitse olla ohjaamisen ammattilainen!

Hae tästä mentoriksi 15.4. mennessä >>

Hae tästä aktoriksi (mentoroitava) 29.4. mennessä >>

Webinaarit

Lääkärit mentoroivat live-webinaarit järjestetään huhti-toukokuussa. Ilmoittaudu mukaan ja osallistu yhteen tai useampaan!

 1. Mitä mentorointi on? 
  ma 19.4. klo 16.30–17.45
 2. Mentoroinnin monet muodot 
  ma 3.5. klo 16.30–17.45
 3. Mentorointi ideasta käytännöksi – miten järjestät mentorointia 
  ma 17.5. klo 16.30–17.45

Lisätietoja mentorointiaiheisista webinaareista ja ilmoittautumiset >>

Näin onnistut mentoroinnissa

Mentoreille suunnattu Näin onnistun mentoroinnissa -tallenne Medisiinariliiton keväältä 2020. Asiantuntijana Outi Kortekangas-Savolainen

Lääkärit mentoroivat-opas

Lääkärit mentoroivat – opastiedostoon on koottu tietoa mentoroinnista ja kokemuksia virallisesta mentoroinnista maamme lääkärikunnassa.
Tiedosto on tarkoitettu kaikille mentoroinnista kiinnostuneille lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille. Lääketieteen opiskelijoiden hyvinvoinnista ja sen edistämisestä kiinnostuneet ovat myös kohderyhmä. Tiedosto on tarkoitettu tietolähteeksi mentoroinnin pystyttämistä tai vakiinnuttamista pohtiville tahoille, esimerkiksi Duodecimin paikallisyhdistyksille, ja myös mentori- ja aktorikoulutuksen järjestäjille.

Linkki oppaaseen>>