Koulutus

Tieteellisen kirjoittamisen jatkokurssi

Ilmoittaudu
Selkeästi ja johdonmukaisesti kirjoitettu tieteellinen artikkeli tavoittaa enemmän lukijoita. Mitä paremmin artikkeli on kirjoitettu, sitä todennäköisemmin se hyväksytään julkaistavaksi ja sitä enemmän siihen viitataan.

9.–10.4.2019 Kalevankatu 11 A, Helsinki

Kurssin aikana harjoitellaan tieteellisen artikkelin keskeisten osien kirjoittamista. Perehdytään käytännönläheisesti tiivistelmän, johdannon, tulososan ja pohdintaosan työstämiseen.

Saat tukea kirjoittamisen prosessiin ja pääset harjoittelemaan artikkelin keskeisten osien kirjoittamista pienryhmässä ja itsenäisesti. Kurssin tavoitteena on selkeyttää artikkelisi rakennetta ja perusviestiä ja vauhdittaa sen valmistumista.

Kurssi on keskusteleva ja innostava – aiemmat osallistujat ovat antaneet sille huippuarviot.

Kurssi soveltuu sinulle parhaiten, jos olet jo käynyt Duodecimin Tieteellisen kirjoittamisen kurssin tai muita tieteellisen kirjoittamisen peruskursseja.

Kohderyhmä

tohtorikoulutettavat ja muut tutkimustyötä tekevät lääkärit, jotka ovat osallistuneet Tieteellisen kirjoittamisen ensimmäiselle kurssille.

Ohjelma

9.4.

09.00  Aamukahvi, ilmoittautuminen
09.15  Esittäytyminen ja kurssin tavoitteet
09.30  Päivän aiheet

 • Tiivistelmä
 • Tulososa
 • Tarina kirjoitusprosessin tukena
 • Kysymyksiä ja keskustelua

15.00  Päivän päätös

10.4.

09.00  Aamukahvi
09.15  Päivän aiheet

 • Johdanto
 • Pohdinta
 • Kysymyksiä ja keskustelua

14.30-15  Yhteenveto ja kurssin päätös

Tuothan mukanasi

Ota kurssille mukaan tekeillä oleva artikkelisi. Jotta saisit kurssipäivistä täyden hyödyn, sinulla olisi hyvä olla valmiina kuvina tai taulukkoina artikkelisi päätulokset. Ota mukaan myös kannettava tietokone, sillä työstämme kurssilla tekstejä Google Docsin avulla.

Tavoitteet

 • Osaat kiteyttää artikkelisi perusviestin ja luoda artikkelistasi yhtenäisen kokonaisuuden
 • Osaat luoda tiivistelmälle, johdannolle, tulososalle ja pohdintaosalle niiden perusrakenteen
 • Osaat jäsentää pohdintaosan ja verrata omia tuloksiasi muiden tuloksiin

Aika ja paikka

9.–10.4.2019 Duodecimissa (Kalevankatu 11A, Helsinki)

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu TÄSTÄ viimeistään 25.3.

Kouluttajat

Anna Keski-Rahkonen on Helsingin yliopiston kliinisen epidemiologian apulaisprofessori ja psykiatrian erikoislääkäri. Tutkimustyön ja tutkijakoulutuksen lisäksi hän on kirjoittanut Kustannus Oy Duodecimille useita kirjoja ja hänet valittiin vuonna 2015 Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan vuoden ryhmäopettajaksi.

Yasmina Silén on lääkäri ja tohtorikoulutettava. Hän on suorittanut lääketieteen toimittajan tutkinnon Britanniassa ja työskennellyt lääketieteen toimittajana muun muassa Duodecimille, BMJ:lle ja Mediuutisille.

Osallistumismaksu

Koulutuksen osallistumismaksu on 250 € sisältäen luennot ja kahvit. Lounas on omakustanteinen.

Opintopisteet

Saadakseen opintopisteet tohtorikoulutettavan tulee toimittaa osallistumistodistus tiedekuntaan valmistumisen yhteydessä ja tiedekunta arvioi, voiko opinnot sisällyttää tohtorintutkintoon ja paljonko opintopisteitä opetuksesta voidaan myöntää.

Peruutusehdot

 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
 • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Marco Sabell, marco.sabell (at) duodecim.fi