Tieteellinen kirjoittaminen – Abstraktista artikkeliksi

5.-6.10.2020 * 2 pv

9.00–15.00

Kalevankatu 11 A, Helsinki Katso kartalta


Huom. Koulutuksella on uusi ajankohta 5.-6.10.

Selkeästi ja johdonmukaisesti kirjoitettu tieteellinen artikkeli tavoittaa enemmän lukijoita. Mitä paremmin artikkeli on kirjoitettu, sitä todennäköisemmin se hyväksytään julkaistavaksi ja sitä enemmän siihen viitataan.

Kurssin aikana harjoitellaan tieteellisen artikkelin keskeisten osien kirjoittamista. Perehdytään käytännönläheisesti tiivistelmän, johdannon, tulososan ja pohdintaosan työstämiseen.

Saat tukea kirjoittamisen prosessiin ja pääset harjoittelemaan artikkelin keskeisten osien kirjoittamista pienryhmässä ja itsenäisesti. Kurssin tavoitteena on selkeyttää artikkelisi rakennetta ja perusviestiä ja vauhdittaa sen valmistumista.

Kurssi on keskusteleva ja innostava – aiemmat osallistujat ovat antaneet sille huippuarviot.

Kurssi soveltuu sinulle jos olet kirjoittanut vähintään yhden artikkelin tai olet käynyt jonkun aiemman yliopiston tai Duodecimin kirjoituskurssin.

Kohderyhmä

tohtorikoulutettavat ja muut tutkimustyötä tekevät lääkärit

Tavoitteet

  • Osaat kiteyttää artikkelisi perusviestin ja luoda artikkelistasi yhtenäisen kokonaisuuden
  • Osaat luoda tiivistelmälle, johdannolle, tulososalle ja pohdintaosalle niiden perusrakenteen
  • Osaat jäsentää pohdintaosan ja verrata omia tuloksiasi muiden tuloksiin

Ohjelma

Maanantai 5.10.

9:00 Aamukahvi, ilmoittautuminen
9:15 Esittäytyminen ja kurssin tavoitteet
9:30 Päivän aiheet
Tiivistelmä
Tulososa
Tarina kirjoitusprosessin tukena
Kysymyksiä ja keskustelua päivän aiheista
15:00 Päivän päätös

Tiistai 6.10.

9:00 Aamukahvi
9:15 Päivän aiheet
Johdanto
Pohdinta
Kysymyksiä ja keskustelua päivän aiheista
14:30 Yhteenveto
15:00Kurssin päätös

Tuothan mukanasi

Ota kurssille mukaan tekeillä oleva artikkelisi. Jotta saisit kurssipäivistä täyden hyödyn, sinulla olisi hyvä olla valmiina kuvina tai taulukkoina artikkelisi päätulokset. Ota mukaan myös kannettava tietokone, sillä työstämme kurssilla tekstejä Google Docsin avulla.

Aika ja paikka

23.–24.3.2020
5.- 6.2020 Duodecimissa (Kalevankatu 11A, Helsinki)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset viimeistään 21.9. TÄSTÄ

Osallistumismaksu

Koulutuksen osallistumismaksu on 250 € sisältäen luennot ja kahvit. Lounas on omakustanteinen.

Opintopisteet

Saadakseen opintopisteet tohtorikoulutettavan tulee toimittaa osallistumistodistus tiedekuntaan valmistumisen yhteydessä ja tiedekunta arvioi, voiko opinnot sisällyttää tohtorintutkintoon ja paljonko opintopisteitä opetuksesta voidaan myöntää.

Kouluttajat

Anna Keski-Rahkonen

on Helsingin yliopiston professori ja psykiatrian erikoislääkäri. Tutkimustyön ja tutkijakoulutuksen lisäksi hän on kirjoittanut Kustannus Oy Duodecimille useita kirjoja ja hänet valittiin vuonna 2015 Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan vuoden ryhmäopettajaksi.

Yasmina Silén

on lääkäri ja tohtorikoulutettava. Hän on suorittanut lääketieteen toimittajan tutkinnon Britanniassa ja työskennellyt lääketieteen toimittajana muun muassa Duodecimille, BMJ:lle ja Mediuutisille.

Lisätietoja

Marco Sabell

marco.sabell@duodecim.fi

Peruutusehdot

  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.