Tieteellinen kirjoittaminen – Abstraktista artikkeliksi

keväkaudella 2022 * 2 pv

9.00–15.00

Duodecim, Helsinki Katso kartalta

Selkeästi ja johdonmukaisesti kirjoitettu tieteellinen artikkeli tavoittaa enemmän lukijoita. Mitä paremmin artikkeli on kirjoitettu, sitä todennäköisemmin se hyväksytään julkaistavaksi ja sitä enemmän siihen viitataan.

Kurssin aikana harjoitellaan tieteellisen artikkelin keskeisten osien kirjoittamista. Perehdytään käytännönläheisesti tiivistelmän, johdannon, tulososan ja pohdintaosan työstämiseen.

Saat tukea kirjoittamisen prosessiin ja pääset harjoittelemaan artikkelin keskeisten osien kirjoittamista pienryhmässä ja itsenäisesti. Kurssin tavoitteena on selkeyttää artikkelisi rakennetta ja perusviestiä ja vauhdittaa sen valmistumista.

Kurssi on keskusteleva ja innostava – aiemmat osallistujat ovat antaneet sille huippuarviot.

Kurssi soveltuu sinulle jos olet kirjoittanut vähintään yhden artikkelin tai olet käynyt jonkun aiemman yliopiston tai Duodecimin kirjoituskurssin.

Kohderyhmä

tohtorikoulutettavat ja muut tutkimustyötä tekevät lääkärit

Tavoitteet

  • Osaat kiteyttää artikkelisi perusviestin ja luoda artikkelistasi yhtenäisen kokonaisuuden
  • Osaat luoda tiivistelmälle, johdannolle, tulososalle ja pohdintaosalle niiden perusrakenteen
  • Osaat jäsentää pohdintaosan ja verrata omia tuloksiasi muiden tuloksiin

Ohjelma

viikonpäivä 1 xx.xx.

9:00 Tervetuloa ja kokoontuminen Zoomissa
9:15 Esittäytyminen ja kurssin tavoitteet
9:30 Päivän aiheet
Tiivistelmä
Tulososa
Tarina kirjoitusprosessin tukena
Kysymyksiä ja keskustelua päivän aiheista
15:00 Päivän päätös

viikonpäivä 2 xx.xx.

9:00 Toisen kurssipäivän alku
9:15 Päivän aiheet
Johdanto
Pohdinta
Kysymyksiä ja keskustelua päivän aiheista
14:30 Yhteenveto
15:00Kurssin päätös

Tarvittavat välineet

Kurssi toteutetaan Zoom-etäyhteydellä, joten varmistathan hyvissä ajoin laitteidesi toimivuuden. Ota kurssille mukaan tekeillä oleva artikkelisi. Jotta saisit kurssipäivistä täyden hyödyn, sinulla olisi hyvä olla valmiina kuvina tai taulukkoina artikkelisi päätulokset. Työstämme kurssilla tekstejä Google Docsin avulla.

Aika ja paikka

Kevätkaudella 2022
Duodecim, Helsinki

Ilmoittautuminen

avataan myöhemmin

Osallistumismaksu

Koulutuksen osallistumismaksu on 250 € sis. alv

Opintopisteet

Saadakseen opintopisteet tohtorikoulutettavan tulee toimittaa osallistumistodistus tiedekuntaan valmistumisen yhteydessä ja tiedekunta arvioi, voiko opinnot sisällyttää tohtorintutkintoon ja paljonko opintopisteitä opetuksesta voidaan myöntää.

Kouluttajat

Anna Keski-Rahkonen

on Helsingin yliopiston professori ja psykiatrian erikoislääkäri. Tutkimustyön ja tutkijakoulutuksen lisäksi hän on kirjoittanut Kustannus Oy Duodecimille useita kirjoja ja hänet valittiin vuonna 2015 Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan vuoden ryhmäopettajaksi.

Yasmina Silén

on lääkäri ja väitöskirjatutkija. Hän on suorittanut lääketieteen toimittajan tutkinnon Britanniassa ja työskennellyt lääketieteen toimittajana muun muassa Duodecimille, BMJ:lle ja Mediuutisille.

Lisätietoja

Marco Sabell

marco.sabell@duodecim.fi

Peruutusehdot

  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.