Lääketieto

Duodecim lääketietokanta kokoaa yhteen kaiken lääkkeistä tarvittavan tiedon, myös potilaiden tarpeeseen.

Duodecim lääketietokanta on maamme kattavin lääketietokanta terveydenhuollon ammattilaisille. Lääkkeiden valmisteyhteenvedon sekä hinta-, pakkaus- ja korvattavuustietojen lisäksi tietokannasta löytyvät vaihtokelpoiset lääkkeet. Myös tieto kunkin lääkkeen yhteisvaikutuksista, käytöstä raskauden ja imetyksen aikana sekä munuaisten ja maksan vajaatoiminnassa löytyy yhdellä haulla.

Vanhus ja lääke -sovellus ohjaa iäkkäiden potilaiden hoidossa, ja lasten ja vastasyntyneiden lääkeannoksista on ohjeet noin 700 lääkkeen osalta. Yli 400 vaikuttavaan aineeseen on lisätty tulostettava potilasohje. Erityislupaosioissa on perustiedot yli 900 lääkkeestä, jotka eivät ole kaupan Suomessa. Lisäksi tietoa löytyy SV-korvattavista perusvoiteista, kliinisistä ravintovalmisteista, vitamiineista, ravintolisistä ja ex tempore -valmisteista.

Lääkeuutiset-palstalta voi seurata ajankohtaisia lääkealan kuulumisia ja viranomaisten lääketiedotteita. Syventyvää tietoa lääkkeistä ja lääkeaineista löytyy tietokantaan liitetyistä Kustannus Oy Duodecimin oppaista ja kirjoista.

Palvelun tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Henkilökohtaisen  käyttöoikeuden voi ostaa verkkokaupasta.