Duodecimin koronavirusuutiset kootusti – päivitetty 2.4.

Koronavirustilanteen kehittyessä sitä koskevat tiedot ja ohjeet tarkentuvat jatkuvasti. Lue päivittyvä kooste Duodecimin julkaisemista koronavirussisällöistä ja -uutisista.

(Uutista päivitetty 2.4.)

Covid-19-aineistot Terveysportissa: Uutena eristys ja karanteeni perusterveydenhuollossa

Terveydenhuollon ammattilaisten tiedonhallinnan helpottamiseksi Terveysportista löytyy covid-19-tartuntaa ja sen hoitoa käsitteleviä sisältöjä.
Lue lisää »

Terveyskirjaston artikkelit: Korona-ajan selviytymisopas ja Uusi koronavirus (COVID-19)

Terveyskirjaston Korona-ajan selviytymisopas -artikkeli tukee psyykkistä hyvinvointia epävarmuuden ja ahdistuksen keskellä. Artikkeli anta tietoa, toivoa, käytännön keinoja selviytymiseen ja ohjaa avun äärelle.
Tutustu artikkeliin »

Luotettavaa tietoa koronaviruksesta löydät Terveyskirjaston Uusi koronsavirus (COVID-19) -artikkelista »

Blogikirjoitus: Erillään mutta yhdessä

Koulun terveyskirjaston päätoimittaja, Katja Aktan-Collan, toteaa blogitekstissään, kuinka ”kansamme yhteistalkoot ovat kuin nyyttikestit – jokainen voi keksiä jotain, millä auttaa muita ja samalla itseään.”
Lue lisää »

Koronaekstra-podcast: Kuinka käsitellä koronan aiheuttamaa epävarmuutta ja pelkoa?

Mieletöntä, Anja Snellman -podcastin erikoisjaksossa käsitellään koronavirustilannetta, millaisia tunteita epävarmuus ja eristäytyminen aiheuttavat, miten omaa suhtautumista voi muokata ja mistä saada etäapua. Vieraana on psykologi, psykoterapetti Jan-Henry Stenberg.
Kuuntele jakso »

Oppiportin Hengityksen tuki- ja korvaushoidon laitekoulutus avattu kaikille ammattilaisille

Haluamme tukea terveydenhuollon organisaatioiden valmistautumista koronapotilaiden hoitoon ja avaamme Oppiportin Hengityksen tuki- ja korvaushoidon laitekoulutuksen terveydenhuollon ammattilaisten vapaaseen käyttöön 31.12.2020 saakka. Lue lisää »

Oppiportissa voi verkko-opiskelun keinoin ylläpitää ja kehittää omaa ammatillista osaamistaan näinä poikkeuksellisina aikoina. Palvelua käyttävät Suomen terveydenhuollon ammattilaiset työnantajiensa hankkimana. Lisätietoja palvelun käytöstä saa osoitteesta 
oppiportti@duodecim.fi. Tutustu Oppiporttiin »

Äyräpää symposiumi järjestetään 11.9., Duodecimin koulutustapahtumat perutaan ainakin 30.4. saakka ja Valamo-seminaari järjestetään vasta vuonna 2021

Äyräpää symposiumiin aiemmin ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan uudelleen, lähetämme tarkemmat ohjeet sähköpostitse. Noudatamme koronavirustilanteessa annettuja yleisiä ohjeistuksia ja perumme koulutustapahtumat ja tilaisuudet 30.4. saakka. Tiedotamme mahdollisista uusista ajankohdista myöhemmin.
Lue lisää »

Duodecimin Koronavirus-neuvontabotti tueksi ajantasaiseen koronatiedottamiseen

Viranomaisohjeisiin ja kansallisiin sekä kansainvälisiin hoitosuosituksiin perustuva neuvontabotti on asennettu Terveyskirjastoon ja Duodecim tarjoaa neuvontabotin vastikkeetta kaikille Terveysportin asiakaskunnille asennettavaksi omille sivustoilleen epidemian ajaksi.
Lue lisää »

Koronavirustaudin oirearvio verkossa

Duodecim on laatinut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen pohjalta koronavirustaudin oirearviokyselyn, joka on julkaistu Omaolo-palvelussa. Epäiletkö tartuntaa – tee kysely!
Siirry kyselyyn »

THL:n koronavirusta koskevat tiedotteet myös Terveysportissa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL seuraa ja arvioi koronavirus COVID-19 tilannetta. Koska THL:n sivut ovat kovan kuormituksen alla, julkaisemme päivittyvät tiedotteet samansisältöisinä myös Terveysportissa.
Tutustu artikkeleihin Terveysportissa »

Koronavirus vaikuttaa myös tieteellisten yhdistysten toimintaan keväällä

Koronaviruksen vuoksi yhdistysten kokousten järjestäminen vaikeutuu. Tieteellisten seurain valtuuskunta TSV on koonnut yhdistyksilleen ohjeita, jotka on hyvä ottaa huomioon toimintaa suunniteltaessa.
Lue lisää »

Luotettavaa tietoa koronaviruksesta myös Duodecim-lehdestä ja Uutispalvelu Duodecimin artikkeleista

Duodecim julkaisee luotettavaa tietoa koronaviruksesta niin kansalaisten kuin terveydenhuollon ammattilaistenkin käyttöön.