Covid-19-aineistot Terveysportissa

Terveydenhuollon ammattilaisten tiedonhallinnan helpottamiseksi Terveysportista löytyvät seuraavat covid-19-tartuntaa ja sen hoitoa käsittelevät sisällöt.

Lääkärin käsikirja

Lääkärin käsikirjan artikkeli Koronavirusinfektiot päivittyy jatkuvasti. Sieltä löydät ajankohtaisen tiedon lisäksi linkit tärkeimpiin koti- ja ulkomaisiin tiedonlähteisiin. Artikkeli löytyy myös Lääkärin tietokannan etusivulta. (Vaatii käyttöoikeuden.)

Akuuttihoidon tietokanta

Hengitysvajauspotilaan hoitoa tukevat artikkelit on koottu yhteen Akuuttihoidon tietokannoissa, linkki artikkeliin löytyy Akuuttihoidon tietokannan etusivulta. (Vaatii käyttöoikeuden.)

Tuore kansainvälinen tutkimustieto (EBSCO ja NIH)

Koronaviruksen ja Covid -19:n epidemiologiaa, diagnostiikkaa ja hoitoa käsittelevien uusien tutkimustulosten julkaisutahti on kiivas. Tiedeonostot-osiosta löytyvän artikkelin kautta pääsee nopeasti EBSCO:n ylläpitämään COVID-19 updates & information -tietokantaan sekä NIH:n ylläpitämään LitCovid -tietokantaan.

THL:n ohjeistus

Terveysportin etusivulta löytyy kooste THL:n ohjeistukseen, jota päivitetään Terveysportissa. Tällä varmistetaan, että ohjeet ovat terveydenhuollon ammattilaisten saatavilla, vaikka viranomaissivustot hidastuisivat suuren käytön takia.

Duodecimilta myös

Koronavirus-neuvontabotti

Duodecimin Koronavirus-neuvontabotti löytyy Terveyskirjastosta ja se on mahdollista asentaa terveydenhuollon toimijoiden sivustoille. Neuvontabotti vähentää koronavirukseen liittyvien yhteydenottojen määrää terveydenhuollon eri kanavissa, erityisesti puhelinpalvelussa. Se vastaa yleisimpiin kysymyksiin ja ohjaa halukkaat tekemään Koronavirustaudin oirearvion Omaolo-palvelussa, johon pääsevät kaikki kansalaiset.

Oirearvio

Omaolo –palvelun Koronavirustaudin oirearvio on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja infektion leviämisen estämisestä ja hoidon tarpeen arvioinnista.

Hengitysongelmien hoitoon liittyvä laitekoulutus Oppiportissa

Koronapotilaiden hoitoon valmistautumisen tueksi Oppiportin Hengityksen tuki- ja korvaushoidon laitekoulutus on avattu terveydenhuollon ammattilaisten vapaaseen käyttöön. Koulutuksessa kerrataan hengityksen tuki- ja korvaushoitolaitteiden käyttöperiaatteet sekä hengitysfysiologia ja hengityselinten anatomia. (Käyttöoikeus avattu terveydenhuollon organisaatioille ja oppilaitoksille.)