Duodecimin 137. vuosipäivänä jaettiin tunnustuksia ja apurahoja

Paasitornissa 16.11.2018 pidetyssä Duodecimin 137. vuosipäivässä jaettiin useita tunnustuspalkintoja. Suomen Lääketieteen säätiö myönsi apurahoja.

Konrad ReijoWaaran palkinto

Lääkäriseura myönsi professori Jukka-Pekka Mecklinille maamme arvostetuimpiin lääketieteellisiin tunnustuksiin kuuluvan Konrad ReijoWaara -palkinnon. Mecklin on kansainvälisesti arvostettu perinnöllisen paksusuolisyövän tutkija ja organisoidun syövänehkäisyn uranuurtaja.

Jukka-Pekka Mecklin

Tiedottajapalkinto

Tiedottajapalkinto myönnettiin toimittaja Ulla Järvelle, joka on terveysjournalismin tutkija, pitkän linjan terveystoimittaja ja Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri. Tiedottajapalkinnon yhteydessä ensimmäistä kertaa jaettu kunniamaininta myönnettiin Tekniikan Maailma -lehdelle, joka on ansiokkaasti uutisoinut terveydestä ja lääketieteestä tärkeälle kohderyhmälle.

Ulla Järvi

Iso-Niilo

Tilaisuudessa jaettiin lisäksi hyvästä ammattikielen käytöstä lääketieteen opiskelijalle myönnettävä Iso-Niilo-palkinto, jonka sai LK Maria Maunula Turun yliopistosta.

Maria Maunula

Aikakauskirja Duodecimin kirjoituspalkinnot

Aikakauskirja Duodecimin kirjoituspalkinnon saivat Eeva Juhanoja, Jouni Johansson, Ilkka Kantola, Antti Jula ja Teemu Niiranen artikkelistaan Valkotakkihypertensio; Joona Ikonen ja Teemu Karjalainen artikkelistaan Yläraajan yleisimmät hermopinteet; Päivi Tommola artikkelistaan Ulkosynnyttimien kiputilat;  Juha Saarikangas ja Pirta Hotulainen artikkelistaan Hermosolujen synapsien muovautumismekanismit oppimisen, muistin ja aivojen rappeumasairauksien taustalla sekä Heli Malm artikkelistaan Rohdot ja raskaus.

Suomen Lääketieteen Säätiön apurahat

Suomen Lääketieteen säätiön jakamat Tutkimusryhmän perustajan apurahan saivat Sirpa Loukovaara, Juha Grönholm, Emmi Helle sekä Maria Perdomo, Toni Seppälä ja Sami Ventelä.

Palaavan tutkijan apurahan saivat Anniina Färkkilä ja Juho Joutsa. Duodecimin kunniakirjat myönnettiin Erika Jääskeläiselle, Markku Timoselle  ja Gustav Granrothille. Ansiomerkin saivat Krister Höckerstedt, Anne Pitkäranta, Heikki Ahtola, Kati Juva Robert Paul ja Riitta Sauni.

Onnittelemme lämpimästi palkinnonsaajia!

Lue lisää palkinnoista »