Koulutus

Verkkokurssi: Lääkäri ja tietokantojen osaava käyttö

Osaatko hyödyntää lääketieteellisiä tietokantoja tehokkaasti potilastyössä? Testaa nykyiset taitosi »

Suoritusaika: 15.4.–15.6.2019 (ilmoittautuminen sulkeutunut)
Huom. seuraava kurssi järjestetään loppusyksyllä 2019.

Miten yksittäistä sirpaletietoa etsiessäni hyödynnän Terveysportin monihakua kohdistettuna kymmeniin tietokantoihin samanaikaisesti? Miten analysoin potilaan kokonaislääkityksen haittakuorman ja riskiprofiilin? Miten valjastan McMaster tietokannan hälyttämään minua korkealaatuisista uutta tietoa sisältävistä erikoisalani tutkimustuloksista? Miten saan automaattisen tiedotteen Dynamed Plus:sta kun  tietyn sairauden hoitokäytännössä on muutoksia?

Lääketieteellisten tietokannoista löytyy monipuolisia ominaisuuksia, jotka helpottavat potilastyötä. Esimerkiksi lääkelistauksen voi laatia hyödyntämällä lääketietokannan indikaatioryhmittelyä, ja potilaan lääkityksen haittavaikutusriskin kokonaisprofiilin saa selvitettyä kerralla. Julkaisuseurantapalveluiden avulla saat laatuarvioitua tietoa erikoisalasi uusimmista huippututkimuksista.

Kurssin kokonaisarviossa 100% suorittaneista antaa sille arvosanaksi hyvä/erinomainen ja neljä viidestä kurssilaisesta on valmis suosittelemaan sitä kollegoilleen.

Tavoitteet

Kurssilla opit käyttämään tehokkaasti potilastyössä tarvittavia lääketieteellisiä tietokantoja (Terveysportin tietokannat, Cochrane Library, Medline/PubMed) sekä omaksut uutuusseurannan käyttötaidot, kuten räätälöitävien automaattisten alert-toimintojen ja syötteiden hyödyntämisen.

Hyödynnä kurssin videoluennot omana käsikirjastonasi! Videot ovat käytössäsi 12 kk kurssin aloituksesta. Videokirjastoa päivitetään jatkuvasti, jotta sisältö pysyy ajan tasalla.

Kohderyhmä

Kaikki lääkärit.

Työskentelytapa ja tekniikka

Verkkokurssilla opiskellaan multimedia-aineistojen avulla ja suoritetaan harjoitustehtäviä. Osallistujalla on verkkokurssin ajan pääsy kaikkiin Terveysportin ja Cochrane-kirjaston tietokantoihin, joten opiskelu onnistuu joustavasti myös työpaikan ulkopuolella. Kurssin opiskeluun tarvitaan internet-yhteydellä varustettu tavanomainen tietokone (Windows/Mac), jossa tulee olla multimedialuentojen kuuntelumahdollisuus. Myös Tablet -tyyppiset laitteet (esim. iPad) sopivat kurssin opiskeluun. Kurssin esittelyvideo »

Kurssin sisältö ja suoritusvaatimukset

  • Kurssin aloitus (sisältää mm. alkutestin)
  • Videomuotoiset lyhytluennot
  • Harjoitustehtävät
  • Lopputesti

Kurssin opettajana toimii dosentti Kalle Romanov.

Osallistumismaksu

270 euroa. Laskutetaan noin viikkoa ennen tilaisuutta.

Erikoistumispisteet

Kurssille on myönnetty erikoistumispisteitä : Terveydenhuolto (10), Hallinnollinen koulutus kaikille aloille (10), Terveydenhuolto (hammaslääketiede) (10)

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu »

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko, laura.teikko(at)duodecim.fi

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Medupro Oy:n kanssa.