Konsensus 2020: Aivot ja mieli – terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen

3.3.2020

12-16.30

Kansallismuseo, Helsinki Katso kartalta

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aivo- ja mielenterveyden nykytilasta Suomessa!

Duodecim ja Suomen Akatemia järjestävät konsensusseminaarin aiheesta Aivot ja mieli – terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Konsensusseminaarissa julkaistavaa konsensuslausumaa on työstetty viidessä eri työpajassa yli 150 asiantuntijan voimin. Kukin työpaja käsitteli aihealuetta omasta näkökulmastaan: Konseptit, Eriarvoisuus, Lapset ja nuoret, Työikäiset ja Eläkeikäiset.

Katso kuvia tapahtumasta

 

Konsensusta ja sen työpajoja on ollut suunnittelemassa Duodecimin asettama ohjausryhmä, jonka puheenjohtajana on toiminut professori Jyrki Korkeila. Konsensusseminaarin loppukeskustelussa osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa lausuman sisältöön. Lausuma lähetetään ilmoittautuneille ennen seminaaria ja siitä jaetaan tulosteversiota paikan päällä.

Aika ja paikka

Tiistai 3.3.2020 klo 12.00, Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki

Lausuma

Tutustu konsensuslausumaan

Tallenne

Voit katsoa tilaisuuden puheenvuorot Koulutusmateriaalit -sivulta.
Tutustu myös vuoden 2017 tallenteisiin.

Ohjelma

12.00 Tervetulosanat, professori Jyrki Korkeila, Turun yliopisto
12.15 Prosessista, pääsihteeri Matti Rautalahti, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim
12.30 Aivo- ja mielenterveys ja niiden nykytila Suomessa, tutkimusprofessori Jaana Suvisaari, THL ja professori Risto O. Roine, Turun yliopisto
13.00 Suositukset ja lausunnot, Käypä hoito -päätoimittaja Jorma Komulainen ja pääsihteeri Matti Rautalahti, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim
13.30 Aivoterveyden näkökulma suosituksiin, professori Perttu Lindsberg, Helsingin yliopisto
14.00 Kahvitauko
14.30 Mielenterveyden näkökulma suosituksiin, tutkimusprofessori Kristian Wahlbeck, THL, kehitysjohtaja, MIELI Suomen Mielenterveys ry
15.10 Keskustelua
16.10 Miten tästä eteenpäin? Professori Jyrki Korkeila, Turun yliopisto
16.30 Tilaisuus päättyy

Osallistumismaksu

Tilaisuuden osallistumismaksu 50€ sisältää ohjelman lisäksi kahvin/teen suolaisen ja makean kera sekä maksuttoman sisäänpääsyn museon näyttelyihin 3.3.2020 klo 18 asti.
Osallistujalaskut lähetetään viikolla 9.

Erikoistumispisteet

Tilaisuutta anotaan Tampereen yliopistolta teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi terveydenhuollon, työterveydenhuollon ja yleislääketieteen, psykiatrian sekä neurologian erikoisaloille.

Kohderyhmä

  • lääkärit
  • terveydenhoitoalan ammattilaiset eri sektoreilla

Lausuma on suunnattu kaikille niille, joiden toiminnalla on merkitystä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Tavoitteiden mukaisesti erityisenä ryhmänä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, mutta myös esimerkiksi päätösten valmistelijat ja tekijät hallinnon eri tasoilla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt

Yhteyshenkilö

Marco Sabell

etunimi.sukunimi(at)duodecim.fi

Peruutusehdot

  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 7 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.