Konsensuskokous 2017

Duodecim ja Suomen Akatemia järjestivät Tarttumattomien sairauksien konsensuskokoukseen. Konsensuskokouksessa käsiteltyä konsensuslausumaa on työstetty viidessä eri työpajassa yli 150 asiantuntijan voimin. Kukin työpaja käsitteli aihealuetta omasta näkökulmastaan: Kansalaiset ja eriarvoisuus, Liikunta, Ravitsemus, Tupakka ja alkoholi sekä Sairauslähtöisyys. Konsensuskokouksen loppukeskustelussa osallistujilla oli mahdollisuus vaikuttaa lausuman sisältöön. Twitterissä konsensuslausumasta keskustellaan aihetunnisteella #konsensus17.

Konsensuskokouksessa esitellyssä lausumassa tuodaan julki keinoja, joilla Suomi voi saavuttaa WHO:n jäsenmailleen asettamat tavoitteet tarttumattomien sairauksien vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi. WHO:n toimintaohjelmassa vuosiksi 2013–2020 on kiinnitetty erityisesti huomiota tarttumattomien sairauksien elintapatekijöihin: tupakointiin, epäterveelliseen ravintoon, liikunnan puutteeseen ja haitalliseen alkoholin käyttöön. Lue mediatiedote konsensuslausumasta >>.

Aika ja paikka

Perjantai 28.4.2017 klo 09.30-12.30, THL (Tilkanmäki), Mannerheimintie 166, Helsinki

Videotallenne

Voit katsoa tilaisuuden puheenvuorot yksitellen klikkaamalla videon auki alla olevasta ohjelmasta kunkin osion kohdalta tai katsoa koko tilaisuuden tallenne kokonaisuudessaan (~3 h).

Kohderyhmä

  • lääkärit
  • terveydenhoitoalan ammattilaiset eri sektoreilla

Lausuma on suunnattu kaikille niille, joiden toiminnalla on merkitystä tarttumattomien sairauksien ehkäisyssä. Tavoitteiden mukaisesti erityisenä ryhmänä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, mutta myös esimerkiksi päätösten valmistelijat ja tekijät hallinnon eri tasoilla.

Ohjelma

09.00   Ilmoittautuminen ja kahvi
09.30   Avaus, emeritusprofessori Matti Uusitupa
09.40   Tilannekatsaus nykyiseen ja tulevaisuuteen (WHO vs. Suomi), professori Erkki Vartiainen, THL
10.00   Nostot työpajoista, työpajojen puheenjohtajat:
Kansalaiset ja eriarvoisuus, Tuija Brax
Liikunta, Minna Kaila
Tupakka ja alkoholi, Matti Rautalahti
Ravitsemus, Sirpa Sarlio-Lähteenkorva
Sairauslähtöinen, Elina Kupiainen
10.30   Tauko
10.45   Yhteenveto (lausuman ydin), LT Matti Rautalahti, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim
11.00   Loppukeskustelu (paneelissa työpajojen puheenjohtajat), vetäjänä FM, MA, toimittaja Tiina Merikanto, YLE
12.30   Lounas

Lue lisää aikaisemmista konsensuskokouksista ja -lausumista.

Osallistumismaksu

Tilaisuuden osallistumismaksu 50 euroa sisältää ohjelman lisäksi lounaan ja kahvin.

Erikoistumispisteet

Tilaisuus on hyväksytty Helsingin yliopiston lääketieteen tiedekunnan toimesta teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi (4 tuntia) terveydenhuollon, työterveydenhuollon ja yleislääketieteen erikoisaloille.

Peruutusehdot

  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 7 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Marco Sabell, etunimi.sukunimi(at)duodecim.fi