Koulutus

Esiintymisen mestarikurssi – sanasta puheeseen, ajatuksesta vaikuttamiseen

Ota haltuun itsellesi haastavat esiintymistilanteet – konkreettista harjoittelua, arvokasta palautetta ja täsmävinkkejä!

1.11.2019 klo 9–17, Helsinki
Ilmoittaudu 18.10. mennessä 

 

Nykytyöelämä asettaa lääkärin uudenlaisiin vaikuttamistilanteisiin. Saatat löytää itsesi neuvottelupöydästä, jossa on perusteltava oma toiminta luvuilla. On potilaita, jotka haastavat tietämyksellään asiantuntijuutesi. Rooliisi voi liittyä eri sidosryhmiin vaikuttamista kaupallisella alalla, politiikassa tai järjestökentällä, puhumattakaan televisio- tai radioesiintymispyynnöistä.

Kurssin tavoitteena on valmentaa osallistujia yksilöllisesti juuri niihin tilanteisiin, joissa he kokevat haasteita esiintymistaidoissaan. Saat arvokasta palautetta, mistä on apua taitojesi kehittämisessä.

”Kannatti osallistua, erinomainen koulutus. Toimii nimenomaan pienemmällä joukolla. Paljon konkreettista ja suoraan arkeen sovellettavaa.”
”Keskusteleva päivä, joka sekin oli aiheelle eduksi. ”
”Kiitos ajatuksia herättävästä ja virkistävästä koulutuspäivästä. Pieni ryhmäkoko teki tilaisuuden intiimiksi. ”
”Hyvä kokonaisuus!”

Kohderyhmä

Ohjelma

Päivä perustuu yksilölliseen harjoitukseen ja ohjaukseen, minkä lisäksi pääset syventymään valmentajan tietoiskuihin. Osallistujat valmistelevat 8-10 minuutin esityksen valitsemastaan aiheesta. Aihe ja oppimistavoite on tarkoitus jakaa valmentajalle ennen valmennuspäivää, jotta saat mahdollisimman yksilöityä ja monipuolista ohjausta. Harjoiteltava esiintymistilanne voi olla mikä tahansa – pyri valitsemaan tilanne, jonka harjoittelemisesta on hyötyä juuri omassa työssäsi.

Esimerkkejä harjoiteltavista tilanteista:

 •  Televisio, radio- tai nettiesiintyminen
 • Työhaastattelu
 • Muu haastattelu
 • Verkkokoulutus
 • Puhe
 • Koulutus

Esimerkkisisältöjä valmentajan tietoiskuista, jotka tarkentuvat ennakkokyselyn pohjalta:

 • Argumentointi työvälineenä. Ei riitä, että tietää, on myös osattava perustella asia ymmärrettävästi.
 • Miten rakennetaan hyvä puhe
 • Miten mukauttaa omaa viestintätyyliään kohderyhmän mukaan
 • Esimiehen viestintä

Aika ja paikka

1.11.2019  klo 9–17, Helsinki

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset viimeistään 18.10.

Osallistumismaksu

380 € sisältää opetuksen lisäksi materiaalin, kahvin ja lounaan.

Kouluttaja

Essi Aulanko

Teatteripedagogi, puheviestinnän opettaja

Lääkäriarkeen on tullut vuosien saatossa yhä enemmän tehtäviä, jotka ovat muuta kuin perinteistä potilaiden hoitoa. Erilaiset esiintymistilanteet, neuvottelut ja esittelyt sekä kokousten ja tilaisuuksien johtaminen ovat tulleet jäädäkseen varsinaisen lääkärintyön rinnalle. Näiden taitojen kartuttamisen ja kehittämisen ohjaaminen on ollut jo seitsemän vuoden ajan suuri ammatillisen kiinnostuksen kohde. Hyvät vaikuttamisen ja kommunikoinnin taidot tekevät työstä vähemmän kuormittavaa lääkärille itselleen ja samalla taidoista hyötyvät kaikki, joihin pyrkii vaikuttamaan. Olen 43-vuotias kahden teinitytön äiti, joten kouluttaja itsekin pääsee päivittäin kokeilemaan omia oppejaan vaihtelevin tuloksin.

Erikoistumispisteet/tunnit

Hyväksytty: Terveydenhuolto (6), Hallinnollinen koulutus kaikille aloille (6)

Peruutusehdot

 • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
 • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Marco Sabell, marco.sabell(at)duodecim.fi

duodecim-bene