Koulutus

Esiintymisen mestarikurssi – sanasta puheeseen, ajatuksesta vaikuttamiseen

Nykytyöelämä asettaa lääkärin uudenlaisiin vaikuttamistilanteisiin. Saatat löytää itsesi neuvottelupöydästä, jossa on perusteltava luvuilla oma toiminta. On potilaita, jotka tietävät asioista enemmän kuin lääkäri itse tai roolisi liittyy eri sidosryhmiin vaikuttamista kaupallisella alalla, politiikassa tai järjestötyössä. Puhumattakaan televisio- tai radioesiintymispyynnöistä.

”Kannatti osallistua, erinomainen koulutus. Toimii nimenomaan pienemmällä joukolla. Paljon konkreettista ja suoraan arkeen sovellettavaa.”
”Keskusteleva päivä, joka sekin oli aiheelle eduksi. ”
”Kiitos ajatuksia herättävästä ja virkistävästä koulutuspäivästä. Pieni ryhmäkoko teki tilaisuuden intiimiksi. ”
”Hyvä kokonaisuus!”

Aika ja paikka

1.6.2018  klo 9–17 Helsinki
(HUOM. 4.5.2018 on peruttu)

Kohderyhmä

Miten

Osallistujat kertovat etukäteen tilanteen, jota haluavat hioa ja valmistautuvat esiintymään ja saamaan palautetta sekä käytännön oheistusta.

Mitä

Esimerkkisisältöjä, jotka tarkentuvat ennakkokyselyn pohjalta:

– Argumentointi työvälineenä. Ei riitä, että tietää, on myös osattava perustella asia, niin, että saa viestin eteenpäin.

– Hyvän puheen pitäminen, miten hyvä puhe rakennetaan.

– Miten löytää oikea kanava ihmisille, joilla on erilainen toimintatyyli kuin itsellä

– Esimiehen viestintä

Päivä perustuu yksilölliseen ohjaukseen, höystettynä valmentajan tietoiskuilla. Jokainen osallistuja valmistelee 8-10 minuutin esityksen valitsemastaan aiheesta.
Aihe ja oppimistavoite jaetaan valmentajalle ennen valmennuspäivää, jotta osallistuja saa mahdollisimman yksilöidyn ja monipuolisen ohjauksen. Harjoiteltava tilanne voi olla mikä tahansa, kunhan sen harjoittelemisesta on hyötyä tulevaisuuden esiintymistilanteita ajatellen.

Esimerkkejä harjoiteltavista tilanteista:

-Televisio, radio- tai  nettiesiintyminen

-Työhaastattelu

-Muu haastattelu

-Verkkokoulutus

-Puhe

-Koulutus

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä >>

14.5. mennessä

Osallistumismaksu

350 € sisältää opetuksen lisäksi materiaalin, kahvin ja lounaan.

Kouluttaja

Essi Aulanko

Teatteripedagogi, puheviestinnän opettaja

Lääkäriarkeen on tullut vuosien saatossa yhä enemmän tehtäviä, jotka ovat muuta kuin perinteistä potilaiden hoitoa. Erilaiset esiintymistilanteet, neuvottelut ja esittelyt sekä kokousten ja tilaisuuksien johtaminen ovat tulleet jäädäkseen varsinaisen lääkärintyön rinnalle. Näiden taitojen kartuttamisen ja kehittämisen ohjaaminen on ollut jo seitsemän vuoden ajan suuri ammatillisen kiinnostuksen kohde. Hyvät vaikuttamisen ja kommunikoinnin taidot tekevät työstä vähemmän kuormittavaa lääkärille itselleen ja samalla taidoista hyötyvät kaikki, joihin pyrkii vaikuttamaan. Olen 43-vuotias kahden teinitytön äiti, joten kouluttaja itsekin pääsee päivittäin kokeilemaan omia oppejaan vaihtelevin tuloksin.

Erikoistumispisteet/tunnit

Hyväksytty: Terveydenhuolto (6), Hallinnollinen koulutus kaikille aloille (6)

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko, laura.teikko(at)duodecim.fi

duodecim-bene