Luento: Joustava mieli tukena elämänkriiseissä

Elämänkriisit ja masennus ovat tutkitusti yhteydessä toisiinsa. Vaikea menetys tai surematon suru voivat laukaista masennuksen. Uusimmat tutkimukset korostavat hyväksyvän tietoisen läsnäolon, tunteiden avoimen kohtaamisen, myötätuntoisen itsestä huolehtimisen sekä resilienssin eli toipumiskyvyn merkitystä vaikeista tilanteista selviämisessä.

Joustava mieli -kirjasarjan kirjoittaja, psykoterapeutti, psykologi Arto Pietikäinen luennoi elämänkriiseistä ja resilienssistä Lapinlahden lähteellä 18.1. klo 18Seuraa tapahtumaa suorana tästä linkistä >>.  Tapahtuman tallenne on katsottavissa samasta linkistä.

Vaikeiden tunteiden hyväksyvä kohtaaminen ja myötätuntoinen suhtautumistapa ovat tutkimusten mukaan ratkaisevan tärkeitä ja tukevat toipumisennustetta kriiseissä. Samalla ne ehkäisevät masennusta ja sen uusiutumista.

Myös aikuisena voi kehittää taitoja vaikeiden tunteiden hyväksyvään kohtaamiseen ja resilienssiin eli joustavuuteen.  Tähän ohjaa myös Arto Pietikäisen uusi kirja Joustava mieli tukena elämänkriiseissä. Kirja on osa suositua Joustava mieli -kirjasarjaa.

 

Lue lisää  Joustava mieli tukena elämänkriiseissä -kirjasta.