Koulutus

Lääkärin parempi viikonloppu

Hei kollega, miten menee? Haluaisitko pysähtyä hetkeksi, keskittyä yhteen asiaan kerralla ja voida paremmin?

13.–15.9.2019, Kaisankoti, Espoo »

Ilmoittaudu mukaan »

Tule mukaan viettämään Lääkärin parempaa viikonloppua yhdessä kollegoiden kanssa. Viikonlopun aikana suuntaamme huomiomme meneillä olevaan hetkeen, saamme uusia ideoita palautumisen tavoista sekä opimme keinoja hyvinvoinnin lisäämiseen omassa arjessa ja potilastyössä.

Kenelle

Kaikille lääkäreille, jotka välittävät itsestään iästä ja erikoisalasta riippumatta.

Tarkoitus ja tavoitteet

Osallistuja

• saa kokemuksen siitä, miten olla ja elää hetkessä
• oppii jotain itsestään ja saa keinoja palautumiseen
• saa ideoita miten tehdä arjesta parempi

Ohjelma

Perjantai
17.30 Tulokahvit ja majoittuminen
18.00 Tullaan tutuiksi
19.00 Tässä hetkessä – tarinan äärellä, Sirpa Kähkönen, kirjailija
20.00 Illallinen
Kari Hevossaari ja Taru Nyman laulavat Kaj Chydeniuksen säveltämiä uusia lauluja
maestron itsensä säestämänä.

Lauantai
9.00 Tietoisella läsnäololla palautumista ja hyvinvointia, Antti-Juhani Wihuri, mindfulness-ohjaaja ja johdon ja työyhteisöjen valmentaja
12.00 Lounas
13.00 Lepo ja tarinat lääkärin työssä – kokemuksellinen ja toiminnallinen harjoite, Sirpa Kähkönen, kirjailija ja Kari Hevossaari, LK, TeM
15.30 Iltapäiväkahvit
16.00 Toiminnallinen iltapäivä, vaihtoehtoisia lajeja
18.30 Sauna, allasosasto
Illallinen

Sunnuntai
9.00 Kehonhallintaa
10.00 Luontokävely
11.00 Yhteenveto ja keskustelua
12–13 Lounas ja kotiinlähtö

Ohjaajat

SIRPA KÄHKÖNEN

Kuva Tommi Tuomi 2014.

Kirjailija, kolumnisti

Opiskelin Helsingin Yliopistossa historiaa, ja asun ja työskentelen Helsingissä. Rakennan teokseni tutkimuksen pohjalle. Käytän laajasti arkistoja, lehtiaineistoja, tutkimuksia ja aikalaiskirjallisuutta. Historianfilosofia on minulle rakasta. Kirjoitan mikrohistoriallisen tutkimustradition innoittamana siitä, miten mentaliteetit syntyvät, siitä, millainen aineeton perintö kulkee suvuissa ja yhteiskunnissa. Historiallinen romaani alkaa siitä, mihin lähteet päättyvät.

KARI HEVOSSAARI

LK, TeM

Olen suurperheen isä Helsingistä. Lääkäriksi valmistun ensi keväänä Helsingin Yliopistosta. Toiselta koulutukseltani olen näyttelijä, valmistuin Teatterikorkeakoulusta vuonna 2006. Erikokoiset näyttämöt ja vaihtuvat työryhmät ovat tulleet minulle vuosien varrella tutuiksi. Pidän ihmisten kanssa toimimisesta; ehkä sen takia olen ajautunut opettamaan vuorovaikutustaitoja erilaisille ryhmille. Lääkiksen myötä mukaan on tullut opiskelijoiden ja kollegojen kouluttaminen

ANTTI-JUHANI WIHURI

Mindfulness-ohjaaja ja johdon ja työyhteisöjen valmentaja

Antti-Juhanilla on 25 vuoden kokemus eri meditaatiomenetelmien harjoittamisesta. Antti-Juhani on yksi mindfulnessin työssä ja työhyvinvoinnissa hyödyntämisen pioneereista Suomessa. Hänen kirjansa ”Mindfulness työssä – Tietoinen läsnäolo vapauttaa onnistumaan” (AlmaTalent 2014) on yksi luetuimpia aiheestaan. Hän myös kouluttaa työelämän mindfulness-ohjelmiin erikoistuneita ohjaajia Suomessa. Monipuolista koulutustaan mindfulness-ohjaajana hän on viimeksi täydentänyt Massachusettsin yliopiston Center for Mindfulnessin ohjaajakoulutusohjelmassa, jossa opettajina ovat mm. Jon Kabat-Zinn ja Saki Santorelli. Antti-Juhanin perustama Mind at Work Oy toteuttaa sekä avoimia että työyhteisöille räätälöityjä mindfulness-ohjelmia ja luentoja.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 380 € sisältäen kaikki ateriat. Osallistumishintaan ei sisälly majoitusta.

Majoitus

Hyvinvointikartano Kaisankoti sijaitsee Pohjois-Espoossa rauhallisessa maalaismaisemassa.

Kukin osallistuja varaa ja maksaa majoituksensa Kaisankodista: kaisankoti@kaisankoti.fi tai puhelin 09 -887 191. Varaustunnus: Duodecim. Varaukset toivotaan mahdollisimman pian.

Hinnat:
85 € yhden hengen huone / vrk
115 € kahden hengen huone / vrk

 

Aika ja paikka

13.-15.9.2019, Kaisankoti, Espoo

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä »

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko, laura.teikko(at)duodecim.fi