Tukea lääkäriarjen alkuun

Lauantai 11.12.2021

Helsinki Katso kartalta

Opi huolehtimaan jaksamisestasi ja vaikuttamaan vahvemmin lääkäriarjen kohtaamisissa!

Lääkäriarjen kiire, suuri työmäärä ja yllättävät työyhteisön ilmiöt saattavat kuormittaa erityisesti nuorta lääkäriä. Työpäivä pitää sisällään vaihtuvia kohtaamisia niin potilaiden kuin työyhteisön jäsentenkin kanssa, ja aina ymmärretyksi tuleminen ei ole helppoa.

Jo uran alussa on tärkeää opetella huolehtimaan omista voimavaroista, organisoimaan työtä taitavasti ja aikatauluttamaan tehtävät viisaasti. Taito perustella oma kantansa vakuuttavasti antaa vahvuutta työelämän vuorovaikutustilanteisiin.

Työn organisointi, vaikuttaminen ja itsensä johtaminen − näihin teemoihin syvennytään kurssin käytännönläheisen ja yksilöllisen työskentelyn kautta. Tavoitteena on, että osallistuja oppii tunnistamaan omat vahvuutensa ja oivaltaa miten voi kehittää työelämätaitojaan. Koulutus on suunniteltu yhteistyössä Nuorten Lääkärien Yhdistyksen kanssa.

Osallistujat kertoivat palautteessaan, että he saivat konkreettisia keinoja keventää omaa työkuormaansa sekä tekivät yllättäviä oivalluksia omista taustoistaan ja kipupisteistään työssä. Osa oppi ymmärtämään ylitöidensä taustalla vaikuttavia syitä. Kaikkien osallistujien mielestä koulutukseen kannatti osallistua.

Teemat

 • Vakuuttava vaikuttaminen. Miten saada oma viesti perille?
 • Oman työn johtaminen. Miten saada aika ja voimavarat riittämään?
 • Omien luontaisten taipumusten tunnistaminen ja vahvuuksien hyödyntäminen työssä.

Päivä sisältää ennakkokyselyn, jonka pohjalta sisällöt vielä tarkentuvat.

Kohderyhmä

 • nuoret lääkärit
 • vastavalmistuneet lääkärit

Ohjelma

Itsensä johtaminen: johtamisen vaativin laji

Hyvästä työnsä tekijästä hyvinvoivaksi ihmiseksi!
Suhde työhön: työn merkitys ja paikka Elämässä

Kaikilla on kello eikä kenelläkään aikaa!
Tärkeille asioille on aina aikaa – onko?

Mitä on hyvä elämä?
Mikä omassa elämässäni on tärkeää?
Elämän tasapaino, utopiaako?
Innostunut onnistuu – jaksaakin paremmin

Oman näköinen viestintä
Käytännön harjoittelua persoonalliseen viestintään
Ennakkovalmistautuminen:
Mieti omaa elämääsi: sen suuntaa ja vauhtia. Pitäisikö jonkin olla toisin?
Pohdi omia havaintojasi tavastasi tehdä työtä. Ja ELÄÄ.

Katso video – kolme vinkkiä lääkäriarkeen!

Videolla kurssin vetäjä, teatteripedagogi, puheviestinnän opettaja Essi Aulanko antaa kolme vinkkiä jaksamiseen lääkäriarjessa. Katso video!

Aika ja paikka

lauantai 11.12.2021 klo 9-17 Bulevardi, Helsinki

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset viimeistään 25.11. >>

Osallistumismaksu

380€ (sis. ALV 24%) sisältää opetuksen lisäksi materiaalin ja kahvit (lounas on omakustanteinen)

Osallistujamäärä

8 henkilöä

Erikoistumispisteet/tunnit

Haettu: Terveydenhuolto (6), Hallinnollinen koulutus kaikille aloille (6)

Kouluttaja

Essi Aulanko

Teatteripedagogi, puheviestinnän opettaja

Lääkäriarkeen on tullut vuosien saatossa yhä enemmän tehtäviä, jotka ovat muuta kuin perinteistä potilaiden hoitoa. Erilaiset esiintymistilanteet, neuvottelut ja esittelyt sekä kokousten ja tilaisuuksien johtaminen ovat tulleet jäädäkseen varsinaisen lääkärintyön rinnalle. Näiden taitojen kartuttamisen ja kehittämisen ohjaaminen on ollut jo seitsemän vuoden ajan suuri ammatillisen kiinnostuksen kohde. Hyvät vaikuttamisen ja kommunikoinnin taidot tekevät työstä vähemmän kuormittavaa lääkärille itselleen ja samalla taidoista hyötyvät kaikki, joihin pyrkii vaikuttamaan. Olen 43-vuotias kahden teinitytön äiti, joten kouluttaja itsekin pääsee päivittäin kokeilemaan omia oppejaan vaihtelevin tuloksin.

Yhteyshenkilö

Marco Sabell

marco.sabell(at)duodecim.fi

Peruutusehdot

 • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
 • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.
 • Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.