Mindfulness lääkärin työssä

15.10. ja 5.11.2021

Helsinki, Lapinlahden Lähde Katso kartalta

Onnellinen elämä rakentuu mielenrauhasta. – Cicero

Lääkärin työssä kiire ja keskeytykset haastavat keskittymiskykyä, ja työstä palautuminen voi olla vaikeaa. Kaipaisitko lisää palautumis- ja keskittymiskykyä kiireen keskelle? Toivoisitko olevasi enemmän läsnä tässä hetkessä? Tietoisuustaitojen harjoittaminen voi tutkitusti parantaa jaksamista, hyvinvointia, vuorovaikutustaitoja sekä työssä onnistumista.

Kohderyhmä

 • lääkärit
 • lääketieteen opiskelijat

Tavoitteet

 • Opit harjoittamaan tietoisuustaitoja (mindfulness) menetelmillä, jotka soveltuvat sekä aloittelijoille että kokemustaan jo syventäville
 • Saat kuvan siitä, miten mindfulness voi tutkitusti lisätä keskittymiskykyä, hyvinvointia, vuorovaikutuksen laatua ja muita työssä onnistumisen edellytyksiä
 • Löydät uuden levollisemman suhteen kiireeseen ja opit kohtaamaan sinua kuormittavat tilanteet aiempaa helpommin
 • Löydät uuden rennomman ja vähemmän kuormittavan tavan onnistua työssäsi
 • Opit soveltamaan mindfulness-taitoja työpäivän eri tilanteissa (vuorovaikutustilanteet, kokoukset, sähköpostin käsittely, työmatkat, mikrotauot ja palautumishetket)
 • Saat keskeiset harjoitukset sisältävän Mindfulness-CD:n ja MP3-tiedostot, joiden avulla voit harjoittaa taitoja itsenäisesti

Ohjelman harjoitukset perustuvat laajimmin tutkittuun mindfulness-ohjelmaan Mindfulness-Based Stress Reduction MBSR.

Päivien aikataulu

8:30Aamukahvi
9:00Johdanto
Harjoituksia
12:00Lounas
13:00Harjoituksia
16:00Päätös

Osallistumismaksu

480 € sis. ALV 24 %, sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaan. Laskutetaan noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.

Aika ja paikka

Kurssi sisältää kaksi lähipäivää: perjantait 15.10. ja 5.11. klo 9-16.

Kurssi pidetään Helsingissä Lapinlahden Lähteessä. Aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas tarjoillaan koulutustiloissa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä »

Osallistujia voidaan ottaa enintään 16.

Ohjaaja

Antti-Juhani Wihuri

mindfulness-ohjaaja ja johdon ja työyhteisöjen valmentaja

Antti-Juhanilla on 25 vuoden kokemus eri meditaatiomenetelmien harjoittamisesta. Antti-Juhani on yksi mindfulnessin työssä ja työhyvinvoinnissa hyödyntämisen pioneereista Suomessa. Hänen kirjansa "Mindfulness työssä - Tietoinen läsnäolo vapauttaa onnistumaan" (AlmaTalent 2014) on yksi luetuimpia aiheestaan. Hän myös kouluttaa työelämän mindfulness-ohjelmiin erikoistuneita ohjaajia Suomessa. Monipuolista koulutustaan mindfulness-ohjaajana hän on viimeksi täydentänyt Massachusettsin yliopiston Center for Mindfulnessin ohjaajakoulutusohjelmassa, jossa opettajina ovat mm. Jon Kabat-Zinn ja Saki Santorelli. Antti-Juhanin perustama Mind at Work Oy toteuttaa sekä avoimia että työyhteisöille räätälöityjä mindfulness-ohjelmia ja luentoja.

Lisätietoja

Roosa Hallikainen

roosa.hallikainen(at)duodecim.fi

Peruutusehdot

 • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
 • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.