Mindfulness lääkärin työssä

2.10. ja 23.10.2020 * 2 pvä

8.30-16

Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, Helsinki Katso kartalta

Onnellinen elämä rakentuu mielenrauhasta. – Cicero

Lääkärin työssä kiire ja keskeytykset haastavat keskittymiskykyä, ja työstä palautuminen voi olla vaikeaa. Kaipaisitko lisää palautumis- ja keskittymiskykyä kiireen keskelle? Toivoisitko olevasi enemmän läsnä tässä hetkessä? Tietoisuustaitojen harjoittaminen voi tutkitusti parantaa jaksamista, hyvinvointia, vuorovaikutustaitoja sekä työssä onnistumista.

Kohderyhmä

 • lääkärit
 • lääketieteen opiskelijat

Tavoitteet

 • Opit harjoittamaan tietoisuustaitoja (mindfulness) menetelmillä, jotka soveltuvat sekä aloittelijoille että kokemustaan jo syventäville
 • Saat kuvan siitä, miten mindfulness voi tutkitusti lisätä keskittymiskykyä, hyvinvointia, vuorovaikutuksen laatua ja muita työssä onnistumisen edellytyksiä
 • Löydät uuden levollisemman suhteen kiireeseen ja opit kohtaamaan sinua kuormittavat tilanteet aiempaa helpommin
 • Löydät uuden rennomman ja vähemmän kuormittavan tavan onnistua työssäsi
 • Opit soveltamaan mindfulness-taitoja työpäivän eri tilanteissa (vuorovaikutustilanteet, kokoukset, sähköpostin käsittely, työmatkat, mikrotauot ja palautumishetket)
 • Saat keskeiset harjoitukset sisältävän Mindfulness-CD:n ja MP3-tiedostot, joiden avulla voit harjoittaa taitoja itsenäisesti

Ohjelman harjoitukset perustuvat laajimmin tutkittuun mindfulness-ohjelmaan Mindfulness-Based Stress Reduction MBSR.

Päivien aikataulu

8:30Aamukahvi
9:00Johdanto
Harjoituksia
12:00Lounas
12:45Harjoituksia
16:00Päätös

Osallistumismaksu

480 € sis. ALV 24 %, sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit sekä keittolounaan. Laskutetaan noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.

Aika ja paikka

Perjantait 2.10. ja 23.10.2020, Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, Helsinki

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättynyt. Osallistujia voidaan ottaa enintään 17.

Ohjaaja

Antti-Juhani Wihuri

mindfulness-ohjaaja ja johdon ja työyhteisöjen valmentaja

Antti-Juhanilla on 25 vuoden kokemus eri meditaatiomenetelmien harjoittamisesta. Antti-Juhani on yksi mindfulnessin työssä ja työhyvinvoinnissa hyödyntämisen pioneereista Suomessa. Hänen kirjansa "Mindfulness työssä - Tietoinen läsnäolo vapauttaa onnistumaan" (AlmaTalent 2014) on yksi luetuimpia aiheestaan. Hän myös kouluttaa työelämän mindfulness-ohjelmiin erikoistuneita ohjaajia Suomessa. Monipuolista koulutustaan mindfulness-ohjaajana hän on viimeksi täydentänyt Massachusettsin yliopiston Center for Mindfulnessin ohjaajakoulutusohjelmassa, jossa opettajina ovat mm. Jon Kabat-Zinn ja Saki Santorelli. Antti-Juhanin perustama Mind at Work Oy toteuttaa sekä avoimia että työyhteisöille räätälöityjä mindfulness-ohjelmia ja luentoja.

Lisätietoja

Laura Teikko

laura.teikko@duodecim.fi

Peruutusehdot

 • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
 • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
 • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.