Koulutus

Kirjoita lääketieteestä yleisölle

Miten saada lukija ajattelemaan ja kokemaan oivalluksen hetkiä? Jos haluat oppia kirjoittamaan lääketieteestä kansantajuisesti, tervetuloa mukaan kirjoittajakurssille!

”Kurssin ilmapiiri oli todella lämminhenkinen ja kannustava.”

”Opin rohkeutta kirjoittamiseen. Opin runsaasti itsestäni kirjoittajana.”

”Keskustelujen ja esimerkkien avulla kukin pystyi itse haastamaan omia ajatuksiaan kirjoittamisesta ja kuinka siitä saisi parempaa.”

” Kurssi motivoi jatkamaan ja etsimään aikaa kirjoittamiselle.”

Aika ja paikka

Kurssi koostuu yhdestä viikonlopusta ja kahdesta lauantaipäivästä keväällä 2018. Aloitusviikonloppu pidetään 17.-18.3. Kulttuurikeskus Sofiassa, Vuosaaressa Helsingissä.

Lauantaiopetukset ovat alustavasti 7.4. ja 21.4.  Duodecimissa klo 10 – 17, Kalevankatu 11 A, Helsinki.

Tavoitteet ja sisältö

Tavoitteena on oppia kirjoittamaan kiinnostavasti yleistajuista tietotekstiä terveydestä ja lääketieteestä. Kurssilla etsitään keinoja kirjoittaa selkeästi ja ymmärrystä lisäävällä tavalla suurelle yleisölle.

Kurssin aikana kirjoitetaan lyhyitä harjoituskirjoituksia, tehdään tuntiharjoituksia ja keskustellaan kansantajuistamiseen liittyvistä kysymyksistä. Opiskelun kohteina ovat erilaiset kirjoittamisen lajit: tietokirjan teksti, lehtijuttu, essee, kolumni ja blogikirjoitus.

Kurssiin kuuluu ennakkotehtävä, josta lähetetään ohjeet ilmoittautuneille.

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille kiinnostuneille. Kurssille voi tulla, vaikka ei ole aikaisempaa kokemusta kansantajuisesta kirjoittamisesta.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 400 € , sisältäen opetuksen ja kurssimateriaalit, aloitusviikonlopun ateriat sekä yöpymisen Kulttuurikeskus Sofiassa 17.-18.3. Lauantaipäivinä 7.4. ja 21.4. Duodecimissa on omakustanteinen lounas ravintolassa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan >>

Kurssille mahtuu 12 henkeä, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta lääketieteen popularisoinnista. Kurssi järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 6.

Ilmoittautuminen 2.3. mennessä.

Opettaja

Pertti Mustajoki

Professori

Opettajana kurssilla on professori Pertti Mustajoki, joka on kirjoittanut kansantajuisia kirjoja, lehtiartikkeleita ja kolumneja sekä toiminut Terveyskirjaston Lääkärikirja Duodecimin päätoimittajana. Mustajoelle on myönnetty Duodecimin tiedottajapalkinto, Tietokirjailijat ry:n palkinto ja tiedottamisen valtionpalkinto.

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko, laura.teikko(at)duodecim.fi