Kirjoita lääketieteestä yleisölle

12.-13.9. , 17.10., 14.11. ja 12.12.

Hämeenkylän kartano, Vantaa Katso kartalta

Miten saada lukija ajattelemaan ja kokemaan oivalluksen hetkiä? Jos haluat oppia kirjoittamaan lääketieteestä kansantajuisesti, tervetuloa mukaan kirjoittajakurssille!

Tavoitteet ja sisältö

Tavoitteena on oppia kirjoittamaan kiinnostavasti yleistajuista tietotekstiä terveydestä ja lääketieteestä. Kurssilla etsitään keinoja kirjoittaa selkeästi ja ymmärrystä lisäävällä tavalla suurelle yleisölle.

Kurssin aikana kirjoitetaan lyhyitä harjoituskirjoituksia, tehdään tuntiharjoituksia ja keskustellaan kansantajuistamiseen liittyvistä kysymyksistä. Opiskelun kohteina ovat erilaiset kirjoittamisen lajit: tietokirjan teksti, lehtijuttu, essee, kolumni ja blogikirjoitus.

Kurssiin kuuluu ennakkotehtävä, josta lähetetään ohjeet ilmoittautuneille.

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille kiinnostuneille. Kurssille voi hyvin tulla, vaikka ei ole aikaisempaa kokemusta kansantajuisesta kirjoittamisesta.

Aika ja paikka

Kurssi koostuu yhdestä viikonlopusta ja kolmesta lauantaipäivästä syksyllä 2020. Aloitusviikonloppu pidetään 12.-13.9 Hämeenkylän kartanossa, Vantaalla. Aloitus lauantaina klo 10 ja päätös sunnuntaina n. klo 15.

Lauantaiopetukset ovat alustavasti 17.10., 14.11. ja 12.12. Duodecimissa klo 10 – 17, Kalevankatu 11 A, Helsinki.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 360 € (sis. alv 24 %) , sisältäen opetuksen ja kurssimateriaalit, sekä aloitusviikonlopun ateriat Hämeenkylän kartanossa. Majoitus ei sisälly hintaan. Lauantaipäivinä Duodecimissa on omakustanteinen lounas ravintolassa.

Opiskelijoille tarjotaan 3 maksutonta vapaapaikkaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Majoitus ei sisälly vapaapaikkaan.

Majoitus

Majoitus (12.-13.9.) varataan hotellin vastaanoton kautta osoitteesta: hameenkylankartano@sodexo.fi tai soittamalla numeroon +358 10 540 8350.
Varaajan tulee ilmoittaa kiintiötunnus: Suomalainen Lääkäriseura Duodecim.
• Yhden henkilön huone 95 €/huone/yö.
• Kahden henkilön huone 105 €/huone/yö

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättynyt.

Kurssille mahtuu 12 henkeä. Opiskelijoille tarjotaan 3 vapaapaikkaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta lääketieteen popularisoinnista. Kurssi järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 6.

Opettaja

Pertti Mustajoki

Professori

Opettajana kurssilla on professori Pertti Mustajoki, joka on kirjoittanut kansantajuisia kirjoja, lehtiartikkeleita ja kolumneja sekä toiminut Terveyskirjaston Lääkärikirja Duodecimin päätoimittajana. Mustajoelle on myönnetty Duodecimin tiedottajapalkinto, Tietokirjailijat ry:n palkinto ja tiedottamisen valtionpalkinto.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko

etunimi.sukunimi@duodecim.fi

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.