Koulutus

Ihminen lääkärissä

Tule kehittämään kehollista viisauttasi jaksamisen ja kohtaamisen tueksi!

Perjantaina 18.1. klo 17-20 ja lauantaina 19.1.2019 klo 11-17

Kurssi on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon >> 

”Mielenkiintoinen ja inspiroiva kurssi, kannatti osallistua.”
”Kannatti osallistua! Opin uusia asioita itsestäni ja toisen ihmisen kohtaamisen tärkeydestä. Oma keho tuntuu pitkästä aikaa ihanalta!”
”Parasta oli yhteishenki ja se kuinka erilaisista ihmisistä ryhmä koostui.”
”Sain ihan uuden näkökulman siihen miten asioita voi ajatella.”
”Ohjaaja oli ihan paras. lisäksi ilmapiiri oli hyvä ja tila myös.”

Lääkärin työssä jaksamisen rajaa on poikkeuksellisen hankala tunnistaa, sillä ammattietiikkaan on latautunut voimakkaasti ohjaavia odotuksia. Lääkäri vannoo valassaan pyrkivänsä palvelemaan lähimmäisiä ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Ajatus on kaunis, mutta saattaa johtaa suorittamiseen, jossa oman epävarmuuden ja epätäydellisyyden sietäminen kuormittaa kohtuuttomasti.

Kenelle

Kurssi on suunnattu kaikille lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille, jotka haluavat vahvistaa itsetuntemustaan sekä omaa jaksamistaan.

Sisältö

Riittämättömyyden tunne ja omaan persoonaan kohdistuvat vaatimukset voivat käydä kohtuuttomiksi, ellei objektiivisuuden pyrkimystä laita hetkeksi sivuun. Lääkäreiden työyhteisön ilmapiiri vaihtelee, eikä se aina kannattele riittämättömyyden kokemuksen kanssa pähkäilevää tai avoin vertaistuki voi jäädä uupumaan.

Kurssilla työstetään sitä, miten itsen kohtaaminen on edellytys kaikelle läsnäololle ja toisen kohtaamiselle. Tunteiden tunnistamista ja oman kehollisuuden hyväksymistä harjoitellaan liikkeellisillä harjoituksilla ja syvennetään keskustellen.

Kurssin tavoite on lisätä itsetuntemusta, myötätuntoa, armoa itseä kohtaan, lempeyttä ja kollegiaalisuutta lääkäreiden keskuudessa. Kokemuksellisen oppimisen menetelmiä voi kurssin jälkeen soveltaa lääkärin arkeen työpaikalla.

Aika ja paikka

Perjantaina 18.1. klo 17-20 ja lauantaina 19.1. klo 11-17

Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, sali TBS, Helsinki

Ohjaaja

Hanna Brotherus

Koreografi Hanna Brotheruksen työskentelylle on leimallista rohkeus tarttua yhteiskunnallisesti akuutteihin ja kiinnostaviin ilmiöihin. Hänen teoksiaan on nähty muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Hannalle on luontevaa tuoda samalle lavalle tanssin ja teatterin ammattilaisia yhdessä eri ihmisryhmien, kuten kuntoutuvien narkomaanien tai turvapaikanhakijoiden, kanssa.

Osallistumismaksu

350 €, sisältää lauantaina brunssin.

Duodecim tarjoaa viidelle opiskelijalle (ilmoittautumisjärjestyksessä) mahdollisuuden osallistua kurssille 90 € hintaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 28.12.2018 mennessä. Kurssi on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon >>  Otamme yhteyttä jonossa oleviin ilmoittautumisjärjestyksessä, mikäli kurssilta vapautuu paikka.

Osallistujien maksimimäärä 24.

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko, laura.teikko(at)duodecim.fi, 09 61885213