Ihminen lääkärissä

Tule kehittämään kehollista viisauttasi jaksamisen ja kohtaamisen tueksi!

Perjantaina 8.11. klo 17–20 ja lauantaina 9.11.2019 klo 10–16,
Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, Helsinki

Ilmoittaudu 20.10. mennessä »

”Kurssi oli kokonaisvaltainen, yksi parhaimpia koulutuksia mihin olen osallistunut. Sanat eivät oikein riitä kuvaamaan kurssin tunnelmaa. Ihmisyys, lähimmäisyys, inhimillisyys, mieli ja keho, leikki, yhteys, luottamus…”
”Sain uusia näkökulmia oman jaksamisen tarkasteluun ja keinoja parantaa jaksamista. Kannatti osallistua!”
”Hanna Brotheruksen kaunis ja autenttinen tapa olla läsnä osallistujille. Harjoitukset olivat hyvin mietittyjä ja avasivat aina jotain uutta.”

Lääkärin työssä jaksamisen rajaa on poikkeuksellisen hankala tunnistaa, sillä ammattietiikkaan on latautunut voimakkaasti ohjaavia odotuksia. Lääkäri vannoo valassaan pyrkivänsä palvelemaan lähimmäisiä ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Ajatus on kaunis, mutta saattaa johtaa suorittamiseen, jossa oman epävarmuuden ja epätäydellisyyden sietäminen kuormittaa kohtuuttomasti.

Kenelle

Kurssi on suunnattu kaikille lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille, jotka haluavat vahvistaa itsetuntemustaan sekä omaa jaksamistaan.

Sisältö

Riittämättömyyden tunne ja omaan persoonaan kohdistuvat vaatimukset voivat käydä kohtuuttomiksi, ellei objektiivisuuden pyrkimystä laita hetkeksi sivuun. Lääkäreiden työyhteisön ilmapiiri vaihtelee, eikä se aina kannattele riittämättömyyden kokemuksen kanssa pähkäilevää tai avoin vertaistuki voi jäädä uupumaan.

Kurssilla työstetään sitä, miten itsen kohtaaminen on edellytys kaikelle läsnäololle ja toisen kohtaamiselle. Tunteiden tunnistamista ja oman kehollisuuden hyväksymistä harjoitellaan liikkeellisillä harjoituksilla ja syvennetään keskustellen.

Kurssin tavoite on lisätä itsetuntemusta, myötätuntoa, armoa itseä kohtaan, lempeyttä ja kollegiaalisuutta lääkäreiden keskuudessa. Kokemuksellisen oppimisen menetelmiä voi kurssin jälkeen soveltaa lääkärin arkeen työpaikalla.

Aika ja paikka

Perjantaina 8.11. klo 17-20 ja lauantaina 9.11.2019 klo 10-16, Haapaniemenkatu 6, Helsinki

Ohjaaja

Hanna Brotherus

Koreografi Hanna Brotheruksen työskentelylle on leimallista rohkeus tarttua yhteiskunnallisesti akuutteihin ja kiinnostaviin ilmiöihin. Hänen teoksiaan on nähty muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Hannalle on luontevaa tuoda samalle lavalle tanssin ja teatterin ammattilaisia yhdessä eri ihmisryhmien, kuten kuntoutuvien narkomaanien tai turvapaikanhakijoiden, kanssa.

Osallistumismaksu

350 €, sisältää lauantaina brunssin.

Duodecim tarjoaa viidelle opiskelijalle (ilmoittautumisjärjestyksessä) mahdollisuuden osallistua kurssille 90 € hintaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä »

Osallistujien maksimimäärä 24.

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko, laura.teikko(at)duodecim.fi, 09 61885213