Ihminen lääkärissä

12.-13.2.2021

Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, Helsinki Katso kartalta

Tule kehittämään kehollista viisauttasi jaksamisen ja kohtaamisen tueksi!

Lääkärin työssä jaksamisen rajaa on poikkeuksellisen hankala tunnistaa, sillä ammattietiikkaan on latautunut voimakkaasti ohjaavia odotuksia. Lääkäri vannoo valassaan pyrkivänsä palvelemaan lähimmäisiä ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Ajatus on kaunis, mutta saattaa johtaa suorittamiseen, jossa oman epävarmuuden ja epätäydellisyyden sietäminen kuormittaa kohtuuttomasti.

Kenelle

Kurssi on suunnattu kaikille lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille, jotka haluavat vahvistaa itsetuntemustaan sekä omaa jaksamistaan. Kurssi sopii sekä ensikertalaisille että jo aiemmin Hannan kurssille osallistuneille.

Sisältö

Riittämättömyyden tunne ja omaan persoonaan kohdistuvat vaatimukset voivat käydä kohtuuttomiksi, ellei objektiivisuuden pyrkimystä laita hetkeksi sivuun. Lääkäreiden työyhteisön ilmapiiri vaihtelee, eikä se aina kannattele riittämättömyyden kokemuksen kanssa pähkäilevää tai avoin vertaistuki voi jäädä uupumaan.

Tällä kertaa kurssilla työstetään sitä, miten palautuminen ja oman tasapainon löytäminen on edellytys kaikelle läsnäololle ja toisen kohtaamiselle. Tunteiden tunnistamista ja oman kehollisuuden hyväksymistä harjoitellaan liikkeellisten ja rentoutumisharjoitusten avulla.  Oppimista syvennetään keskustellen.

Kurssin tavoite on lisätä itsetuntemusta, myötätuntoa, armoa itseä kohtaan, lempeyttä ja kollegiaalisuutta lääkäreiden keskuudessa. Kokemuksellisen oppimisen menetelmiä voi kurssin jälkeen soveltaa lääkärin arkeen työpaikalla.

Aika ja paikka

Perjantaina 12.2.2021 klo 17-20 ja lauantaina 13.2.2021 klo 10-16, Helsinki

Osallistumismaksu

Vahvistetaan syyskuussa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen aukeaa syyskuun aikana.

Ohjaaja

Hanna Brotherus

Koreografi Hanna Brotheruksen työskentelylle on leimallista rohkeus tarttua yhteiskunnallisesti akuutteihin ja kiinnostaviin ilmiöihin. Hänen teoksiaan on nähty muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Hannalle on luontevaa tuoda samalle lavalle tanssin ja teatterin ammattilaisia yhdessä eri ihmisryhmien, kuten kuntoutuvien narkomaanien tai turvapaikanhakijoiden, kanssa.

Yhteyshenkilö

Laura Teikko

09 61885213

laura.teikko(at)duodecim.fi

Peruutusehdot

  • Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa yhteyshenkilölle tai koulutus(at)duodecim.fi.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta.
  • Mikäli osallistuminen/tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Osallistumismaksua ei palauteta.
  • Estyneen henkilön tilalle voidaan ennen koulutuksen alkamista kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.