Infektiot hallintaan riskityössä – uusi artikkeli Lääkärin käsikirjassa

Joissain ammateissa toimiva voi levittää infektioita muihin tai saada itse tartunnan. Lääkärin käsikirjan uusi artikkeli tarjoaa tiiviin katsauksen aiheeseen ja linkkejä lisätietoon.

Erityisen infektioriskin sisältävää työtä tehdään terveyden- ja sosiaalihuollon lisäksi monessa ammatissa mm. elintarvikealalla ja maataloudessa. Keskeisimpiä tauteja tällaisen työn kannalta ovat tuberkuloosi, elintarvikevälitteiset infektiot – mm. salmonella ja EHEC – sekä zoonoosit.

Riskitöihin liittyviä käytäntöjä säädellään lailla ja viranomaisohjeilla. Työn yhteydessä leviävien tartuntojen torjunta on tärkeää kolmesta syystä: pyritään varmistamaan, että sosiaali- ja terveydenhuollossa asiointi on turvallista, estämään väestöepidemioita ja turvaamaan työntekijän oma terveys.

Lue Lääkärin käsikirjan uusi artikkeli Riskityö tartuntataudeissa.


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.