
Joissain ammateissa toimiva voi levittää infektioita muihin tai saada itse tartunnan. Lääkärin käsikirjan uusi artikkeli tarjoaa tiiviin katsauksen aiheeseen ja linkkejä lisätietoon.
Erityisen infektioriskin sisältävää työtä tehdään terveyden- ja sosiaalihuollon lisäksi monessa ammatissa mm. elintarvikealalla ja maataloudessa. Keskeisimpiä tauteja tällaisen työn kannalta ovat tuberkuloosi, elintarvikevälitteiset infektiot – mm. salmonella ja EHEC – sekä zoonoosit.
Riskitöihin liittyviä käytäntöjä säädellään lailla ja viranomaisohjeilla. Työn yhteydessä leviävien tartuntojen torjunta on tärkeää kolmesta syystä: pyritään varmistamaan, että sosiaali- ja terveydenhuollossa asiointi on turvallista, estämään väestöepidemioita ja turvaamaan työntekijän oma terveys.
Lue Lääkärin käsikirjan uusi artikkeli Riskityö tartuntataudeissa.
Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.