Duodecim jatkaa kansallisen Omaolo-palvelun lääketieteellisen sisällön toimittajana 

DigiFinland Oy ja Kustannus Oy Duodecim ovat solmineet 1.1.2023 alkaen puitesopimuksen Omaolon Tietämyskanta-ratkaisusta ja palveluista. DigiFinland vastaa Omaolo-palvelun kehittämisestä ja levittämisestä kansallisesti. Duodecim toimittaa palveluun lääketieteellistä sisältöä muun muassa oirekyselyjen, terveystarkastuksen ja hyvinvointivalmennusten muodossa. Omaolo-palvelun piirissä on jo lähes koko Suomen väestö.  

Omaolo on vuodesta 2019 alkaen helpottanut asukkaiden asiointia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa tarjoamalla työkaluja oma- ja itsehoidon tueksi sekä auttamalla tarvittaessa saamaan yhteyden julkisen terveydenhuollon ammattilaisiin. Omaolon avulla asukkaat voidaan ohjata tehokkaasti oikeisiin palveluihin oikeaan aikaan, ja tunnistaa riskiryhmässä olevat potilaat erilaisilla terveystarkastuksilla ja -arvioilla. Omaolon palvelut ovat asukkaille saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta silloin, kun tarve ilmenee. 

Omaolon avulla asukas voi helposti arvioida itsenäisesti hoidon tarvetta ja sen kiireellisyyttä terveyteensä liittyvissä kysymyksissä. Omaolo ohjaa käyttäjän tarvittaessa oman alueensa palveluihin. Omaolon sisältöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä DigiFinlandin ja kaikkien palvelun käyttöönottaneiden organisaatioiden kanssa. 

”Duodecim on ainutlaatuinen kansallinen lääketieteellisen tiedon tuottaja ja DigiFinlandille Omaolon sisällön kannalta strateginen toimittaja. Teemme tiivistä yhteistyötä lääkinnällisen laitteen laadullisten velvoitteiden täyttämisessä ja kehittämistyössä”, kertoo DigiFinlandin lääketieteellinen johtaja Leena Soininen.   

”Duodecimille tiivis yhteistyö DigiFinlandin ja alueiden kanssa on lähtökohta Omaolon sisällön kehittämisessä. Meille on tärkeää, että tuottamamme sisältö hyödyttää aidosti asukkaita ja terveydenhuollon ammattilaisia. Omaolon myötä terveydenhuollon palvelut ovat entistä paremmin asukkaiden ulottuvilla,” korostaa Duodecimin asiakkuuspäällikkö Anu Suurnäkki

Tutustu tarkemmin Omaolo-palveluun: https://www.omaolo.fi/  

Lääketieteellinen johtaja Leena Soininen, DigiFinland

Asiakkuuspäällikkö Anu Suurnäkki, Kustannus Oy Duodecim

Omaolo on EU:n (2017/745) lääkinnällisten laitteiden asetuksen mukainen CE-merkitty laite, jonka valmistaja on DigiFinland. Duodecimin Omaoloon tuottamat oirearviot ja terveystarkastus ovat myös osa Duodecimin omaa, laajempaa CE-merkittyä Päätöksentuki-laitetta. Palvelun sovelluskehittäjä- ja analytiikkakumppanina toimivat Solita Oy ja Mediconsult Oy.