
Numeron 2 Toimitukselta-tekstissä Duodecim-lehden lääketieteellisen toimituksen pediatrijäsen Otto Helve pohtii kollegiaalisuutta tilanteessa, jossa somen kansalaiskeskustelu käy kuumana. Onko odotettavissa, että kliinistä työtä kommentoidaan jatkossa samalla antaumuksella kuin nykyisin pandemian torjuntatyötä tekeviä kollegoja?
Aivokuolemaan valmistautuminen Duokkari ekstra -podcastin aiheena
Kirsi Rantanen on kirjoittanut katsauksen aivokuolemaan valmistautumisesta. Neurologisesti kriittisesti sairaiden potilaiden osalta on tärkeintä pyrkiä hoitamaan oikea-aikaisesti kaikkia niitä, joiden toipuminen on mahdollista. Kun ennuste on lohduton, on oleellista tunnistaa mahdolliset elinluovuttajat. Duokkari ekstra -podcastissa kirjoittaja keskustelee aiheesta Kari Hevossaaren kanssa.
Toinen kaikille avoin kirjoitus on presbyfoniasta eli ikäkäheydestä kertova Näin tutkin -artikkeli. Tätä artikkelia toimitus suosittelee erityisesti lääketieteen opiskelijoille.
Muuten kirjoitusaiheet vaihtelevat temperamentista keuhkopussin mesotelioomaan.
COVID19-aiheinen kokoelma verkkolehdessä
Viimeisimpiä verkkolehden kaikille avoimen COVID19-kokoelman päivityksiä on pääkirjoitus, jonka mukaan lasten ja nuorten syömishäiriöt ovat lisääntyneet ja oireilu vaikeutunut korona-aikana.
Tässä paperilehden numerossa on mukana aiemmin duodecimlehti.fi-verkkolehdessä julkaistu katsausartikkeli laihuushäiriön ja autismikirjon yhtymäkohdista.
Verkossa ensin -julkaisumahdollisuus on tarkoitettu niille käsikirjoituksille, joiden aihe on hyvin ajankohtainen ja joille halutaan erityisen nopea julkaisu. Nämäkin käsikirjoitukset käyvät läpi normaalin vertaisarviointi-, kielentarkistus- ja taittoprosessin. Verkossa ensin -artikkeleita on tähän mennessä julkaistu yli sata kappaletta.