Naistenpäivän 8.3. verkkotapahtumassa syvennytään tieteen ja taiteen pariin

Duodecim ja Finska Läkaresällskapet järjestävät naistenpäivänä 8.3. Muodonmuutoksia – naisia tieteessä ja taiteessa -verkkotapahtuman. Ohjelmassa on dramatisoitu monologi Selja Ahavan romaanista sekä etäopastus Ateneumissa.

Tule mukaan seuraamaan verkkolähetystä Ateneumista naistenpäivänä 8.3.2022 klo 16–17! Etätilaisuudessa syvennytään tieteen ja taiteen teemoihin Selja Ahavan kirjallisuuden avulla. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus osallistua Ateneumin etäopastukselle Moderni nainen -näyttelyyn.

Näyttelijä Petriikka Pohjanheimo esittää Selja Ahavan Nainen joka rakasti hyönteisiä -romaanista dramatisoidun monologin Toukka-akka. Johdantona Ahava avaa kirjansa taustoja ja Maria Sibylla Merianin (1647–1717) henkilöä.

Moderni nainen -näyttely tarkastelee naistaiteilijoiden roolia ja asemaa 1900-luvun modernismin vuosikymmeninä. Näyttely pureutuu naisen rooliin aikakauden yhteiskunnallisten, poliittisten ja kulttuuristen muutosten keskellä. Esillä on 12 uraauurtavan naisen teoksia: maalauksia, veistoksia, piirustuksia ja grafiikkaa Ateneumin kokoelmista.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu verkkolähetykseen »


Selja Ahava on porvoolainen kirjailija, joka on julkaissut neljä romaania. Sattumaa ja elämän selittämätöntä luonnetta käsitellyt Taivaalta tippuvat asiat (2015) voitti EU:n kirjallisuuspalkinnon ja nousi myös Finlandia-palkintoehdokkaaksi. Nainen joka rakasti hyönteisiä (2020) oli Runeberg-palkintoehdokkaana ja sille myönnettiin Kiitos kirjasta -mitali. Ahavan kirjoja on käännetty 26 kielelle.

Petriikka Pohjanheimo on helsinkiläinen freelance-näyttelijä ja laulaja. Hän on esiintynyt niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa sekä vapaiden teattereiden että kaupunginteattereiden lavoilla (viimeisimpinä KokoTeatteri Helsingissä, Tampereen Työväenteatteri ja Tehdas Teatteri Turussa). Työssään Petriikkaa kiinnostaa erityisesti vähemmistöjen oikeuksiin ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat.