Oppiportti – oppia ikä kaikki

Oppiportti täyttää kymmenen vuotta 2022 ja on kehittynyt näinä vuosina vastavalmistuneesta monipuoliseksi osaamisen varmistajaksi. Vastavalmistunut nuori lääkäri Riku Metsälä ja kokenut konkari, yleislääketieteen professori Tuomas Koskela käyttävät kumpikin Oppiportin monipuolisia sisältöjä omassa työssään. Oppiportin oppikirjat ja verkkokurssit, koulutuskokonaisuudet ja luennot ovat helposti käytettävissä, ja heidän mukaansa jokainen löytää itselleen sopivaa ja tarpeellista sisältöä – tieto on aina saatavilla.

Uudet webinaarit ja virtuaaliympäristössä tapahtuvat potilastilanteiden harjoittelut laajentavat kouluttautumisen mahdollisuuksia entisestään. 

Mikä on mielestänne koulutuksen merkitys osaamisen varmistamisessa?  

– On tärkeää, että ammatillinen koulutus jatkuu koko työuran ajan, myös erikoistumisen jälkeen. Tieto ja toimintatavat kehittyvät jatkuvasti ja on haaste, että koulutuskin pysyy muutoksessa mukana, toteaa Tuomas Koskela.

Oppiportin verkkokurssit päivitetään säännöllisesti ja ne pilotoidaan kohderyhmällä, jonka käyttöön kukin kurssi on suunnattu. Näin pyritään varmistamaan, että sisältö on ajan tasalla ja juuri sitä, mitä ammattilaiset työssään tarvitsevat. 

– Koulutus on ensiarvoisen tärkeää siitä huolimatta, missä työskentelee. Se on edellytys ja välttämättömyys laadukkaalle työlle, koska tieto uusiutuu. Vanhempien ammattilaisten oma kliininen taito ei aina riitä kouluttamaan uusimpia tietoja nuorille oman spesialiteetin ulkopuolella, pohtii Riku Metsälä.  

Opiskelijat käyttävät varsinkin sähköisiä oppikirjoja opinnoissaan ja niihin voi tehdä omia muistiinpanoja. Kirjat toimivat hakuteoksina myös myöhemmin käytännön työssä, jos haluaa kerrata asioita laajemmin tai tarkistaa tietonsa. Verkkokursseihinkin voi palata jälkeenpäin ja ne voi suorittaa useampaan kertaan, mikäli on tarve, kuten vaikkapa lakisääteisen, määrävälein suoritettavan säteilysuojelukoulutuksen. Uudistetut laitekoulutukset puolestaan tuovat osaamista laitteiden turvalliseen käyttöön sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa.

Oppiportti on käytössä kattavasti koko terveydenhuollossa. Sen avulla työnantajat tarjoavat ammattilaisilleen joustavan mahdollisuuden jatkuvaan täydennyskoulutukseen ja osaamisen varmistamiseen. Koulutuksia voi suorittaa omaan tahtiin, pienissä pätkissä tai enemmän kerralla, työpaikalla tai kotona.

Entä koulutuksen merkitys työhyvinvoinnissa sekä veto- ja pitovoimatekijänä? 

– Koulutus auttaa arjen työssä jaksamisessa; saa uusia oivalluksia, voi laajentaa ja syventää tietoa, sanoo Koskela.

Metsälälle koulutus luo varmuutta työhön ja vähentää sitä kautta stressiä. Koulutus tuo myös tauon hektiseen työhön. Molemmat toteavat työnantajan olevan mahdollistaja, joka antaa mahdollisuuden osallistua koulutuksiin, tukee ja tarjoaa koulutusta. Vastineeksi työnantaja saa osaavia, paremmin jaksavia ja sitoutuneita osaajia. 

Tutustu Oppiporttiin ja sen mahdollisuuksiin!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.