Mitkä ympäristötekijät vaikuttivat antiikin ajalla ihmisen terveyteen? Kuuntele Hippokrateen vastaanotolla -podcastin kuudes jakso!

Kuudennessa ja ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa syvennytään antiikin ajan käsityksiin ympäristötekijöiden vaikutuksista ihmisen terveyteen. Miten veden laadun, lyijypitoisuuksien, kaupunkien sijainnin tai jopa ihmisen ahkeruuden nähtiin vaikuttavan terveydentilaan? Matkaoppaina historian poluilla toimivat lääkäri Kari Hevossaari sekä lääketieteen historian dosentti Heikki Vuorinen. Hyppää kyytiin!

Millä tavoin antiikin ajalla hyödynnettiin vettä ja millaisin kriteerein vesi määriteltiin puhtaaksi? Millaisia käymälöitä etenkin roomalaiset hyödynsivät – virtasiko vesi vai oltiinko kantovesien varassa? Entä miten makeutusaineena käytetty viinirypälesiirappi ja lyijy liittyvät toisiinsa?

Hippokrateen vastaanotolla on Lääkäriseura Duodecimin tuottama uutuuspodcast lääketieteen historiasta. Ensimmäisellä kaudella on kuusi jaksoa, joista torstaina 4.11. julkaistu kuudes jakso on viimeinen.

Hippokrateen vastaanotolla on kuunneltavissa ilmaiseksi podcast-palveluista, kuten SoundCloud, Spotify ja Applen Podcastit. Podcastin toinen, lääketieteen filosofiaan ja etiikkaan keskittyvä kausi ilmestyy vuonna 2022.

Kuuntele jakso 6: Antiikki ja terveellinen ympäristö »