Terveydenhoitajan keinot nuorten mielenterveyden tukemisessa -webinaari 30.11.

Nuorten mielenterveysongelmat ovat kasvava haaste koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Terveydenhoitajat kohtaavat mielenterveysongelmia työssään säännöllisesti ja ovat avainasemassa nuorten mielenterveyden edistämisessä. Miten tuet työssäsi nuorta? Oppiportin webinaarissa 30.11.2021 klo 14-16 keskitytään 13–20-vuotiaiden nuorten lieviin mielenterveysoireisiin.

Koulutus tarjoaa konkreettisia työvälineitä auttaa ja tukea nuoria varhaisessa vaiheessa. Lisäksi webinaarissa käydään läpi mielenterveysongelmien vakavuusarviointia ja mielenterveysoireita, jotka hoitajan tulisi tunnistaa nopean avun saamiseksi. 

Koulutuksen osallistujana   

  • ymmärrät koulu- ja opiskeluterveydenhuollon roolin nuorten mielenterveyden tukemisessa. 
  • tiedät keskeisimmät psykososiaaliset tukimenetelmät. 
  • saat työkaluja tukea nuorta työssäsi. 
  • tunnistat vakavan oireilun. 

Kouluttajat: LT, nuorisopsykiatrian ja psykoterapian dosentti Klaus Ranta Tampereen yliopistosta sekä terveydenhoitaja YAMK Essi Muinonen, joka toimii kouluterveydenhuollon osastonhoitajana Espoon kaupungilla.  

Kohderyhmä: Koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa työskentelevät terveydenhoitajat ja terveydenhuollon opiskelijat. Webinaari sopii soveltuvin osin myös koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa toimiville lääkäreille. 

Osallistumismaksu 60 € (sis. alv 24 %) oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Viiden tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 23.11.2021 mennessä tai kysy lisätietoa oppiportti@duodecim.fi 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan »


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.