Mitä tapahtui antiikin ajan lääketieteen keskuksessa? Kuuntele Hippokrateen vastaanotolla -podcastin viides jakso!

Viidennessä jaksossa keskitytään muun muassa antiikin ajalla melkein tuhat vuotta lääketieteen keskuksena toimineeseen Aleksandriaan, lääketieteellisten koulukuntien eroihin sekä aikakaudelta parhaiten tunnettuun lääkäriin Galenokseen. Matkaoppaina historian poluilla toimivat lääkäri Kari Hevossaari sekä lääketieteen historian dosentti Heikki Vuorinen. Hyppää kyytiin!

Aleksandria houkutteli aikakauden johtavia ajattelijoita ja tutkijoita luokseen tiedon lähteille. Mitkä tekijät tekivät paikasta niin erityisen? Entä miten aikakaudella toimineet erilaiset lääkäriryhmät, kuten esimerkiksi dogmaatikot ja pragmaatikot, erosivat toisistaan?

Jakson loppupuolella tutustumme vielä tarkemmin antiikin ajan lääkäriin Galenokseen, joka oli tuottelias kirjoittaja ja kyvykäs lääkäri. Millainen hänen tarinansa oli ja kuinka hänestä muodostui merkittävä lääketieteellisen tiedon kokoaja?

Hippokrateen vastaanotolla on Lääkäriseura Duodecimin tuottama uutuuspodcast lääketieteen historiasta. Ensimmäisellä kaudella on kuusi jaksoa, jotka julkaistaan viikon välein torstaisin.

Hippokrateen vastaanotolla on kuunneltavissa ilmaiseksi podcast-palveluista, kuten SoundCloud, Spotify ja Applen Podcastit. Podcastin toinen, lääketieteen filosofiaan ja etiikkaan keskittyvä kausi ilmestyy vuonna 2022.

Kuuntele jakso 5: Antiikki, Aleksandria ja Galenos »