Miten autan potilasta saavuttamaan tavoitteet? -webinaari 23.11. Oppiportissa

Potilaan oma toiminta on keskeisessä roolissa terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä sekä sairauksien omahoidossa. Toteutuksessa tarvitaan kuitenkin ammattilaisen tukea.  Oppiportin webinaarissa 23.11.2021 klo 14-16 keskitytään siihen, miten keskustelet potilaan kanssa niin, että hän saa omat voimavarat käyttöön elintapamuutoksessa ja omahoidossa sekä saavuttaa itselleen tärkeät tavoitteet. 

Webinaarissa käsitellään ihmisen käyttäytymisen muutoksen periaatteita käytännönläheisesti – miten synnyttää luottamuksellinen potilassuhde ja motivoida potilasta kohti hyvää omahoitoa ja vähentämään terveysriskejä? Osallistujana kuulet myös, millaista on ollut ottaa käyttöön muutosta tukevia menetelmiä hoitajan näkökulmasta, ja mitä se on tarkoittanut potilaalle ja hoitosuhteelle. Webinaari tarjoaa työvälineitä ja konkreettisia keinoja potilaslähtöiseen elintapamuutoksen ja omahoidon tukemiseen. 

Koulutuksen osallistujana  

  • ymmärrät potilaskeskeisen, vahvuuslähtöisen työtavan merkityksen. 
  • ymmärrät käyttäytymisen muutoksen prosessia ja siihen vaikuttavia tekijöitä. 
  • tutustut keskeisiin käyttäytymisen muutosta tukeviin työvälineisiin. 
  • saat käytännön keinoja omaan arkityöhösi. 

Kohderyhmä: hoitajavastaanottoa pitävät hoitajat sekä perusterveydenhuollon lääkärit ja terveydenhuollon ja lääketieteen opiskelijat 

Kouluttajat: PsT, kansanterveystieteen professori Pilvikki Absetz sekä sairaanhoitaja Päivi Suikki, joka toimii tiimityön palvelupäällikkönä Harjun Terveys Oy:ssä. 

Osallistumismaksu 60 € (sis. alv 24 %) oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Viiden tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 16.11.2021 mennessä tai kysy lisätietoa oppiportti@duodecim.fi 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan »


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.