Miten antiikin lääkäri määritteli ja hoiti sairauksia? Kuuntele Hippokrateen vastaanotolla -podcastin neljäs jakso!

Neljännessä jaksossa pureudutaan antiikin ajan lääketieteen kulmakiviin, kuten peruselementteihin ja humoraalipatologiaan. Millainen yhteys maailmaa selittävien peruselementtien ja ihmisen neljän silloin määritetyn ruumiinnesteen välillä oli? Matkaoppaina historian poluilla toimivat lääkäri Kari Hevossaari sekä lääketieteen historian dosentti Heikki Vuorinen. Hyppää kyytiin!

Jaksossa tutustutaan antiikin ajan lääketieteessä vahvasti aisteihin painottuvaan näkemykseen. Miten ja miksi antiikin ajan lääkäri pyrki harmonisoimaan ruumiinnesteiden tasapainoa? Entä millaisia hoitokeinoja ja toimenpiteitä antiikin lääkärit hyödynsivät?

Hippokrateen vastaanotolla on Lääkäriseura Duodecimin tuottama uutuuspodcast lääketieteen historiasta. Ensimmäisellä kaudella on kuusi jaksoa, jotka julkaistaan viikon välein torstaisin.

Hippokrateen vastaanotolla on kuunneltavissa ilmaiseksi podcast-palveluista, kuten SoundCloud, Spotify ja Applen Podcastit. Podcastin toinen, lääketieteen filosofiaan ja etiikkaan keskittyvä kausi ilmestyy vuonna 2022.

Kuuntele jakso 4: Antiikki ja ruumiinnesteet »