Kuka oli Hippokrates? Kuuntele Hippokrateen vastaanotolla -podcastin kolmas jakso!

Kolmannessa jaksossa pysähdytään antiikkiin. Kuka oli lääketieteen historian kenties tunnetuin hahmo ja tälle podcastillekin nimensä antanut Hippokrates? Matkaoppaina historian poluilla toimivat lääkäri Kari Hevossaari sekä lääketieteen historian dosentti Heikki Vuorinen. Hyppää kyytiin!

Jaksossa keskustellaan antiikin ajan merkityksestä lääketieteen kehitykselle. Lääketiede oli antiikin aikakaudella hyvin vahvasti kreikkalaisten miesten hallussa, mutta millainen asema naisilla oli? Entä mitkä ovat antiikin ajan erityispiirteet, jotka heijastuivat myös lääketieteeseen?

Hippokrates kuuluu edelleen antiikin aikakauden tunnetuimpiin henkilöihin. Kuka Hippokrates oli ja mitä hänestä tiedetään?

Hippokrateen vastaanotolla on Lääkäriseura Duodecimin tuottama uutuuspodcast lääketieteen historiasta. Ensimmäisellä kaudella on kuusi jaksoa, jotka julkaistaan viikon välein torstaisin.

Hippokrateen vastaanotolla on kuunneltavissa ilmaiseksi podcast-palveluista, kuten SoundCloud, Spotify ja Applen Podcastit. Podcastin toinen, lääketieteen filosofiaan ja etiikkaan keskittyvä kausi ilmestyy vuonna 2022.

Kuuntele jakso 3: Antiikki ja Hippokrates »