Syntymään ja kuolemaan liittyvät teemat nousivat esiin Duodecim-lehden kolumnikilpailussa

Kuluvan vuoden keväällä Aikakauskirja Duodecim järjesti kolumnikilpailun Duodecim-seuran 140-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kilpailuun lähetettiin yhteensä 88 kolumnitekstiä. Kolumnien aihe oli vapaa. Joukosta esiin nousi erityisesti kaksi teemaa: syntymä ja kuolema.

Tuomaristo valitsi palkittaviksi kolme kolumnia: Saara Sotalan kirjoitus Kaikkien alojen asiantuntijuus, Lasse Pakasen teksti Viimeinen palvelus sekä Heli Salmen juttu Vanha merimies muistelee.

– Oli ilahduttavaa, että kilpailuun osallistuttiin niin aktiivisesti. Tekstien taso vaihteli, mutta parhaat niistä olivat todellisia helmiä. Näistä kolumneista on tullut positiivista palautetta enemmän kuin mistään muista kirjoituksista päätoimittajan urani aikana, kertoo Duodecim-lehden päätoimittaja Annikka Kalliokoski.

Toisin kuin voisi luulla, koronapandemia ei näkynyt kolumneissa käsitellyissä aiheissa. Sen sijaan syntymä ja kuolema nousivat teemoina esiin kilpailuun lähetetyissä kirjoituksissa. Kilpailun parhaimmistoa julkaistaan loppuvuoden numeroissa. Kolumnikokoelmaan voit tutustua verkkolehdessä.

Kolumnituomaristoon kuuluivat professorit Jussi Huttunen ja Kimmo Kontula; Aikakauskirjan entiset päätoimittajat Johanna Arola ja Janne Rapola; nykyinen päätoimittaja Annikka Kalliokoski; Duodecim-lehden radiologian toimittaja Helka Parviainen; toimittaja Meri Rapola ja toimittaja Antti Karhuaho, joka myös vastasi kilpailun järjestelyistä.