Milloin kirjoitettu lääketiede syntyi? Kuuntele Hippokrateen vastaanotolla -podcastin toinen jakso!

Toisen jakson aiheena on muinaisten korkeakulttuurien lääketiede. Matka jatkuu esihistoriasta Kaksoisvirranmaahan ja faaraoiden Egyptiin. Matkaoppaina historian poluilla toimivat lääkäri Kari Hevossaari sekä lääketieteen historian dosentti Heikki Vuorinen. Hyppää kyytiin!

Milloin kirjoitettu lääketiede on syntynyt? Oliko muinaisessa Egyptissä erikoislääkäreitä? Entä liittyikö lääkärintoimeen uskonnollisuutta?

Hippokrateen vastaanotolla on Lääkäriseura Duodecimin tuottama uutuuspodcast lääketieteen historiasta. Ensimmäisellä kaudella on kuusi jaksoa, jotka julkaistaan viikon välein torstaisin.

Hippokrateen vastaanotolla on kuunneltavissa ilmaiseksi podcast-palveluista, kuten SoundCloud, Spotify ja Applen Podcastit. Podcastin toinen, lääketieteen filosofiaan ja etiikkaan keskittyvä kausi ilmestyy vuonna 2022.

Kuuntele toinen jakso: muinaiset korkeakulttuurit.