Uutuuspodcastissa liikutaan lääketieteen historian, filosofian ja etiikan poluilla – kuuntele ensimmäinen jakso!

Hippokrateen vastaanotolla on podcast lääketieteestä. Ei kuitenkaan siitä, miten sinuiitti hoidetaan tai masennus diagnosoidaan, vaan siitä, miten tähän on tultu. Ensimmäisellä kaudella käsitellään lääketieteen historiaa. Aluksi pysähdytään esihistoriassa, tämän jälkeen matka jatkuu varhaisiin korkeakulttuureihin ja antiikkiin. Matkaoppaina historian poluilla toimivat lääkäri Kari Hevossaari sekä lääketieteen historian dosentti Heikki Vuorinen. Hyppää kyytiin!

Hippokrateen vastaanotolla on Lääkäriseura Duodecimin tuottama uutuuspodcast. Ensimmäisellä kaudella on kuusi jaksoa, jotka julkaistaan viikon välein. Ensimmäinen jakso on kuunneltavissa torstaina 30.9.2021.

Podcastin ensimmäisessä jaksossa Hevossaari ja Vuorinen keskustelevat historian tutkimuksen yleisistä haasteista ja esihistoriallisen ajan lääketieteestä.

Geneettisesti nykyihminen on hyvin lähellä mammuttiaroilla kulkeneita ihmisiä. Mutta hoitivatko he vammautuneita heimonsa jäseniä? Entä mikä on vanhin terveydenhuollon ammatti, ja milloin lääkäriys irtosi uskonnon harjoittamisesta?

– Heikki Vuorinen on aivan käsittämätön kävelevä lääketieteen historian kirjasto. On lumoavaa kuunnella, kun hän maalaa kuvaa muinaisista ajoista suurella intohimolla. Toivottavasti jaksojen kuunteleminen on kuulijoille samanlainen ymmärrystä laajentava kokemus, kuin mitä minulle oli niiden tekeminen, kertoo podcastin isäntä Kari Hevossaari.

Hippokrateen vastaanotolla on kuunneltavissa ilmaiseksi podcast-palveluista, kuten Soundcloud, Spotify ja Applen Podcastit. Podcastin toinen, lääketieteen filosofiaan ja etiikkaan keskittyvä kausi ilmestyy vuonna 2022.

Kuuntele ensimmäinen jakso!