Allergiset sairaudet ja astma – uusi allergologian teos Terveysportissa

Allergiset sairaudet ja astma on täysin uusi allergologian oppikirja ja myös astman osalta ainoa kattava teos suomen kielellä. Allergiat ja astma ovat kroonisia sairauksia, joissa tarvitaan moniammatillista yhteistyötä ja laadukasta ohjausta potilaille omahoitoon. Olemme huomioineet tämän tarpeen ja tuoneet teokseen ajankohtaisia potilasohjeita hoitotyön tueksi.

Astma liittyy usein allergioihin ja sen merkitystä on korostettu teoksen nimessäkin. Astma on yksi kansansairauksistamme ja sen merkitys elämänlaatuun kaiken ikäisillä on mittava.

Kliinisessä työssä allergiapotilaita hoitavat yleislääkärit sekä monien eri erikoisalojen lääkärit ja hoitajat. Laajan ammattikunnan ammattitaidon ylläpitämiseksi tarvitaan ajoittaista päivitystä uusista hoitokäytännöistä ja työnjaosta eri terveydenhuollon portailla.

Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana allergologia on kokenut ison mullistuksen ja vanhoja lainalaisuuksia on muokattu lisääntyvän tutkimustiedon valossa. Uusien diagnostisten työkalujen avulla, oli puhe molekyyliallergologiasta tai kliinisen fysiologian kehitysaskelista, potilaiden diagnostiikkaa tehdään tarkemmin. Hoito voidaan toteuttaa yksilöllisesti ja vaikuttavasti parantuneiden siedätyshoitojen ja biologisten täsmälääkkeiden myötä.

Siirry teokseen >


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.