Kouluttaudu psykiatrisen potilaan somatiikan erityiskysymyksiin Oppiportissa

Vakavaa psykiatrista sairautta sairastavan somaattinen terveys vaatii erityishuomiota terveydenhuollon ammattilaisilta. Oppiportista löydät aiheeseen liittyvän uuden verkkokurssin, jonka asiantuntijat toimivat kouluttajina myös 7.9.2021 järjestettävässä Oppiportin webinaarissa.

Vakavaa mielenterveyshäiriötä sairastavan somaattisen terveyden tukeminen -verkkokurssin suoritettuasi ymmärrät, millaista fyysistä sairauskuormaa mielenterveyspotilaalle kehittyy ja kertyy. Lisäksi opit, miten vakavia mielenterveyden häiriöitä sairastavien fyysistä terveyttä tulisi seurata ja sairauksien syntymistä ennaltaehkäistä. Saat rohkaisua fyysisen terveyden puheeksiottoon ja konkreettisia neuvoja potilaan kanssa työskentelyyn.

Tutustu uuteen verkkokurssiin >

Syyskuussa järjestettävän Psykiatrisen potilaan somatiikkaa -webinaarin oppimistavoitteita ovat:

  • Ymmärrät, miksi ja miten psykiatrisen potilaan somatiikka pitää huomioida.
  • Ymmärrät, mikä on roolisi hoitajana psykiatrisen potilaan fyysisen terveyden asioissa.
  • Opit psyykelääkkeiden vaikutuksista psykiatriseen potilaan fyysiseen terveyteen ja mitä hoitajan tulee huomioida lääkehoidossa.
  • Osaat ottaa puheeksi potilaan tupakoinnin.

Ilmoittaudu webinaariin >

Verkkokurssin ja webinaarin asiantuntijoina ovat toimineet TtT, VTM, sh, Maria Ameel, LT Saana Eskelinen, TtT, sh Minna Rytilä-Manninen, TtM, ravitsemusterapeutti Riikka Vierimaa sekä Sh, AMK Johanna Virmiala.

Koulutukset on suunnattu psykiatrisille hoitajille, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon potilaita hoitavalle henkilökunnalle sekä asumispalveluyksiköiden henkilökunnalle. Ne soveltuvat myös terveydenhuollon opiskelijoille.


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.