Uutuuskurssi magneettitutkimustoiminnan turvallisista käytännöistä nyt Oppiportissa

Oppiportin uudella Magneettitutkimustoiminnan turvalliset käytännöt -verkkokurssilla tutustutaan magneettikuvaustilan erityispiirteisiin ja tilassa liikkumisessa ja työskentelyssä huomioitaviin asioihin.

Magneettikuvausympäristössä toimii hoitohenkilökunnan lisäksi satunnaisemmin tilassa liikkuvia henkilöitä. Turvallisuuspuutteet magneettikuvaustiloissa liikkumisessa ja työskentelyssä aiheuttavat vaaratilanteita ja vammautumisia, jopa kuolemia. Voidakseen työskennellä MRI-ympäristössä vaarantamatta itseä tai muita, jokaisen tilassa liikkuvan tulee ymmärtää kuvausympäristön rajoitteet ja turvallisuusvaatimukset.

Kurssilla perehdytään potilaan valmisteluun ja siihen, kuinka magneettikuvaustiloissa tulee toimia hätätilanteessa. Koulutuksessa käydään läpi myös MRI-kuvaukseen lähettämisen aiheet ja vasta-aiheet.

Kurssin ensisijaisena kohderyhmänä ovat magneettikuvaustyötä tekevät terveydenhuollon ammattilaiset ja muut MRI-tiloissa liikkuvat henkilöt sekä kuvantamistutkimuksiin lähettävät lääkärit. Kurssi soveltuu osin myös tiloissa satunnaisesti liikkuville, kuten esimerkiksi siivoojille, vahtimestareille ja pelastushenkilöstölle.

Verkkokurssin voi suorittaa hoitohenkilökunnan tai muun työntekijän roolin mukaisesta näkökulmasta. Kurssin suorittaminen kestää roolista riippuen 25–45 minuuttia.

Verkkokurssin asiantuntijoina ovat toimineet LT, röntgenylilääkäri Reijo Autio, dosentti, erikoissairaalafyysikko Eveliina Lammentausta, FT, erikoissairaalafyysikko Eini Niskanen sekä röntgenhoitaja Hans Högdahl.

Lisätietoja: oppiportti@duodecim.fi

Siirry verkkokurssiin >


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.