Tutustu Seksuaalilääketiede-oppikirjaan Oppiportissa

Kaikki terveydenhuollon ammattilaiset kohtaavat tilanteita, joissa tarvitaan seksuaalilääketieteen osaamista. Seksuaalilääketiede on maamme ensimmäinen seksuaalilääketieteen oppi- ja käsikirja, jossa tarkastellaan fyysisiä ja psyykkisiä ilmiöitä ihmisen eri kehitys- ja elämänvaiheissa sekä erilaisten sairauksien, hoitotoimenpiteiden ja lääkitysten vaikutuksia seksuaalitoimintoihin unohtamatta erityisryhmien tarpeita.

Sairauksilla ja niiden hoidoilla on varsin usein haitallisia vaikutuksia seksuaalitoimintoihin. Ongelmien minimoimiseen tuleekin pyrkiä tietoisesti jo ennakkoon, sillä seksuaalisen hyvinvointi edistää niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia ja elämänlaatua. Seksuaalilääketiede-teoksessa arvioidaan näyttöperusteisesti kunkin lääketieteen erikoisalan kontekstissa, miten sairaudet, erilaiset hoitomuodot, lääkitykset ja leikkaukset vaikuttavat seksuaalitoimintoihin ja potilaiden hyvinvointiin.

Teos antaa laajan tietopohjan ja vastauksia potilaita askarruttaviin kysymyksiin paitsi terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja seksuaaliterapeuteille, myös psykologeille, sosiaalityöntekijöille ja kaikille muille, jotka kohtaavat työssään ihmisen seksuaalisuutta tai ovat kiinnostuneita näyttöön perustuvasta tiedosta koskien ihmisen seksuaalitoimintoja ja niiden häiriöitä.

Teoksen ovat toimittaneet LL Pirkko Brusila, LT Katja Kero, dosentti Juhana Piha ja LT Marita Räsänen.

Lisätietoja: oppiportti@duodecim.fi

Siirry teokseen >


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.