Nopea tiedonhaku valmisteyhteenvedosta

Valmisteyhteenveto sisältää keskeisen tiedon lääkkeestä, mutta siitä on usein vaikea löytää juuri haluttu kohta. Valmisteyhteenvedon käytettävyyttä on parannettu lisäämällä sen alkuun sekä Haittavaikutukset-osioon hakukenttä, josta voi nopeasti hakea tietoa esimerkiksi tietystä haittavaikutuksesta.

Valmisteyhteenveto sisältää keskeisen tiedon myyntiluvallisesta lääkevalmisteesta. Duodecim lääketietokannan valmistekohtaiselle avaussivulle on nostettu sen olennaisimmat osiot eli Käyttöaiheet ja Annostus ja antotapa. Koko valmisteyhteenveto näkyy avaussivun yläosan linkissä, ja haluttua otsikkoa kuten Yhteisvaikutukset klikkaamalla saa avattua kyseisen kohdan.

Pitkästä valmisteyhteenvedosta voi olla vaikea löytää juuri haluttu kohta tai tieto. Käytettävyyden helpottamiseksi olemme tuoneet sen alkuun hakukentän, josta voi hakea koko valmisteyhteenvedon sisältöä. Hakutulos näyttää osumien määrän ja kohdan, josta osuma löytyy.

Haittavaikutukset-osio on käyttöaiheen ja annostuksen jälkeen käytetyin osa valmisteyhteenvetoa. Helpottaaksemme ja nopeuttaaksemme tietyn haittavaikutuksen löytämistä olemme lisänneet myös Haittavaikutukset-kohdan alkuun hakukentän. Esimerkiksi hakusanalla ”neutropenia”, ”maksavaurio” tai ”päänsärky” näkyy osumien määrä ja kyseinen kohta tekstistä. Haittavaikutukset ilmaistaan standardoidusti ns. MedDRA-termien mukaisesti, mutta koska kyseessä on tekstihaku suomen kielestä, niin osumien varmistamiseksi kannattaa käyttää sanan perusmuotoa tai kirjoittaa vain sanan alku (esim. ”maksa” tai ”aivo”). Hakukentän alle on lisätty ohjeet lääkkeen haittavaikutuksista ilmoittamisesta sekä linkki Fimean sivuille.

Siirry Duodecim lääketietokantaan >


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.