Työterveys ja kuntoutus -tietokanta uudistui

Terveysportin erityisesti työterveyshuollon käyttöön suunnattu Työterveys ja kuntoutus -tietokanta on uudistunut. Huomiota on kiinnitetty aineistojen löydettävyyteen ja käyttöliittymän optimaaliseen toimintaan myös tableteilla ja puhelimissa. Palveluun on tuotu runsaasti uutta sisältöä liittyen mm. erilaisiin terveystarkastuksiin.

Terveysportin eri kokonaisuuksien modernisointi käynnistyi Lääkärin tietokantojen ja Duodecim Lääketietokannan uudistamisella. Nyt valmiiksi on saatu kauttaaltaan uudistettu Työterveys ja kuntoutus -tietokanta. Sivuston tekniikka tukee paremmin alati lisääntyvää mobiilikäyttöä sekä tuo suosituimmat sisällöt huomattavasti entistä selkeämmin tarjolle.  

Palvelun etusivulta käyttäjä löytää ajankohtaisia poimintoja päivittyvistä sisällöstä sekä Työterveyslääkäri-lehden uutisista. Sivulle on tuotu myös Lääkärin tietokantojen tapaan tieto siitä, mitkä ovat palvelun edellisen päivän luetuimpia artikkeleita ja uutisia. Uutuus on myös toimituksen blogi, jossa julkaistaan ajankohtaisia näkökulmia työterveyshuoltoon.  

Käytettävyyttä on parannettu myös sivuston sisältöjen uudelleenryhmittelyllä. Mukana ovat mm. Työterveyslääkäri-lehden kaikki numerot noin 20 vuoden ajalta ja uutuutena palveluun on tuotu mm. oma ohjeistuksensa terveystarkastuksista raide- ja laivaliikenteessä. Altistelähtöinen työterveysseuranta Työterveyslääkäriölehden jälkeen on tietokannan luetuin kokonaisuus, ja sitä täydentämään on julkaistu myös kemikaalialtistumiseen liittyvä kooste.

Työterveyskirjasto sisältää sekä Työterveyslaitoksen että Duodecimin julkaisemien työterveyttä käsittelevien kirjojen sähköisiä versioita. Kirjastosta löytyy 17 teosta, jotka käsittelevät nykyajan työelämän haasteita eri näkökulmista.

Työterveys- ja kuntoutus –tietokanta edellyttää käyttöoikeutta, joka myydään erikseen Terveysportin peruspaketin lisäksi.

Kuulemme mielellään palautetta uudistuneen palvelun ulkoasusta ja sisällöistä. Seuraavat uudistettavat kokonaisuudet ovat Akuuttihoito, Sairaanhoitajan tietokannat, Pitkäaikaissairaudet ja Hammaslääketiede.  

Tutustuu uudistuneeseen Työterveys ja kuntoutus -tietokantaan.