Saatavuushäiriö ja apteekkikohtainen saatavuus

Lääkkeiden saatavuushäiriötieto on näkynyt osana Duodecim lääketietokannan lääkehakua 1.12.2020 lähtien. Mahdollinen saatavuushäiriö ja sen kesto näkyvät valmistekohtaisella avaussivulla punaisella symbolilla. Tiedot perustuvat Fimean saatavuushäiriöilmoituksiin ja ne päivittyvät kerran vuorokaudessa.

Ilmoitettu saatavuushäiriö ei aina suoraan näy lääkevalmisteen apteekkisaatavuudessa. Apteekeissa on yleensä varastossa 1-4 viikon käyttöä vastaava määrä lääkettä, ja toisaalta joskus saatavuushäiriö jää ilmoittamatta. Olemmekin liittäneet saatavuushäiriöön lisätietona linkin apteekki.fi-sivuston Lääkehaku-palveluun, josta voi tarkistaa lääkkeen apteekkikohtaisen saatavuuden. Hakunäkymä näyttää värikoodilla (vihreä tai oranssi) koko maan saatavuustilanteen. Paikkakuntakohtaisen saatavuuden voi tarkastaa kirjoittamalla hakukenttään halutun paikan nimen tai osoitteen.

Saatavuushäiriön lisätietona näytetään myös vaihtokelpoiset valmisteet. Näkymästä voi suoraan tarkistaa, koskeeko saatavuushäiriö myös näitä vai vain tarkasteltavaa lääkettä.

Katso videolta miten löydät saatavuushäiriötiedon lääketietokannasta nopeasti:

Siirry Duodecim lääketietokantaan >


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.