Miksi rauhoittua lukemaan kirjaa? Hyvää lukurauhan päivää 7.2. kirjan parissa!

Suomen Kirjasäätiö kutsuu vuosittain suomalaisia rauhoittumaan kirjan pariin. Lukurauhan päivää vietetään 7.2., jolloin on tarkoitus rauhoittaa koko päivä kirjojen lukemiselle. Miksi lukemaan rauhoittuminen todella kannattaa?

Neurologi Markku T. Hyyppä kertoo Ikääntyvän muistikirjassaan useiden luotettavien tutkimusten todistavan lukemisen olevan hyväksi terveydelle. Kirjan lukeminen siis kannattaa, koska se

  • rauhoittaa stressaantunutta mieltä
  • vähentää masentuneisuutta
  • lisää hyvän olon ja terveyden tunnetta
  • pidentää ikää

Millainen on lukemisen mitattavissa oleva vaikutus muistamiseen ja aivoihin? Tutustu Hyypän Ikääntyvän muistikirjaan Kustannus Oy Duodecimin verkkokaupassa.

Lukuvinkkeinä suosittelemme myös Resilienssi arjessa- ja Osalliseksi onnellisuudesta -kirjoja.

Hyvään elämään kuuluu vaikeuksia, ja kyky kohdata näitä vaikeuksia ja selvitä niistä tai niiden kanssa on tarpeen hyvinvoinnille. Sosiaalipsykologi Krisse Lipposen uutuuskirja Resilienssi arjessa esittelee resilienssiä positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen menetelmän kautta.

Jouni Luukkalan Osalliseksi onnellisuudesta auttaa pohtimaan, millaisia valintoja tekemällä lukija voi toteuttaa omia ydinarvojaan ja siten lisätä onnellisuuttaan pysyvästi.


Kannustamme Lukurauhan päivänä Suomen kirjasäätiön tavoin jokaista lukemaan tai kuuntelemaan kirjaa, tutkimaan elämää ja tiedettä yksin tai yhdessä. Luetaan ääneen lapselle tai vanhukselle, kokoonnutaan lukupiiriin virtuaalisesti tai vetäydytään omaan nojatuoliin.

LUKURAUHAN LAKI

1 § Lukurauha koskee kaikenlaisia kirjoja ja kaikkia lukupaikkoja.

2 § Yhdessä lukeminen on sallittu.

3 § Yksin lukeminen on sallittu.

4 § Toisille lukeminen on sallittu.              

5 § Toisen lukurauhan häiritseminen on kielletty.

6 § Oman lukurauhan häiritseminen toissijaisilla toiminnoilla on ankarasti kielletty.