Hoitosuunnitelmien ja hoidon linjausten äärellä yhdessä

Hoidon suunnittelu ja sen linjaaminen ovat tarpeellinen osa potilastyötä. Oppiportin Hoitosuunnitelma ja hoidon linjaukset -verkkokurssilla syvennytään hoitosuunnitelman perusteisiin.

Potilaan hoito on helpompaa, kun hänelle on laadittu kokonaisvaltainen, yksilöllinen hoitosuunnitelma.

– Erityisesti potilaat, joilla on pitkäaikainen hoidon tarve, sekä monipalveluasiakkaat hyötyvät yhdessä laaditusta hoitosuunnitelmasta. Sen avulla annetaan aidosti ihmiselle mahdollisuus olla aktiivinen toimija omassa sairaudessaan. Hoito kytkeytyy hänen arkeensa, ja hän voi ottaa koppia omasta hoidostaan. Vuorovaikutuksessa päästään toiselle tasolle, ja ammattilaisetkin saavat työhönsä tyytyväisyyttä ja onnistumisen kokemuksia, pohtii Perusterveydenhuollon yksikön ylilääkäri Sari Mäkinen Oppiportin uutuuskurssista.

Kurssi toimii perehdytyksenä perusterveydenhuollon toimintaan, myös erikoissairaanhoidon ammattilaisille.

– Se on geneerinen kurssi kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, suosittelen! Kurssia voi käyttää uusien lääkärien peruspakettina ja osaamisperustaisessa koulutuksessa. Voimme parantaa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteistyötä hoitosuunnitelmien avulla. Kun sitoudumme potilaan yhteiseen hoitosuunnitelmaan, emme tee päällekkäisiä asioita, vaan tekemisen voi kohdentaa oikeaan kohtaan. Sovitut asiat ovat ammattilaisten ja potilaiden tarkistettavissa. Me Pirkanmaalla hyödynnämme kurssia myös alueen kehittämistyössä, Mäkinen toteaa.

Tutustu kurssiin Oppiportissa »