Saatavuushäiriötieto nyt Duodecim lääketietokannassa

Fimea julkaisi 1.12.2020 lääkkeiden saatavuushäiriötiedot ns. avoimena datana, ja tämä tieto on nyt integroitu osaksi Duodecim lääketietokannan lääkehakua. Mahdollinen saatavuushäiriö ja sen arvioitu kesto näkyy valmistekohtaisella avaussivulla punaisella symbolilla. Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa.

Myyntiluvan haltijan tulisi ilmoittaa saatavuushäiriö Fimealle vähintään 2 kuukautta ennen sen alkua, ja häiriön kestoa päivitetään tarpeen mukaan. Häiriöilmoitus näkyy ilmoitetun ajan ja 30 päivää sen päättymisen jälkeen. Apteekeissa on yleensä varastossa 1-4 viikon käyttöä vastaava määrä, ja häiriön jälkeen lääkevalmiste ei välttämättä heti ole saatavilla. Jatkossa lisäämmekin Duodecim lääketietokantaan tiedon lääkkeen apteekkikohtaisesta saatavuudesta.

Lue Fimean uutinen täältä >>


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.