Pelastushenkilöstön työterveysseuranta – uusi teos Terveysportissa

Terveysportin Työterveys ja kuntoutus -tietokanta on täydentynyt Pelastushenkilöstön työterveysseuranta -aineistolla. Uudistetussa oppaassa painotetaan koko työuran aikaisia ennakoivia toimia, jotka edistävät työterveyttä ja toimintakykyä. Opas vastaa haasteeseen kehittää ja yhtenäistää pelastushenkilöstön työterveysseurannan ja fyysisen toimintakyvyn arvioinnin käytäntöjä sekä näihin liittyvää yhteistyötä työpaikan kanssa.

Työterveyshuollon toteuttama pelastushenkilöstön terveyden ja toimintakyvyn seuranta on yksi osa työkykyä edistävää toimintaa ja osa laajempaa työura-ajattelua.

Oppaassa keskitytään pelastushenkilöstön terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämiseen ja edistämiseen työn vaatimukset huomioiden. Opas sisältää työterveysseurannan ja fyysisen toimintakyvyn arvioinnin käytäntöjen ohella konkreettisia toimintamalleja tilanteisiin, jolloin terveydentila tai toimintakyky eivät riitä työssä selviytymiseen. Oppaan koko sisältö koskee niin ammattipelastajia kuin sopimuspalokuntalaisia.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tietoa pelastusalan työn ominaispiirteistä, työn asettamista toimintakyvyn ja terveyden vaatimuksista ja arviointikäytännöistä sekä keinoista edistää työ- ja toimintakykyä. Opas on suunnattu erityisesti työterveyshuollon ammattihenkilöille ja asiantuntijoille sekä myös työsuojeluhenkilöstölle, pelastuslaitosten ja sopimuspalokuntien henkilöstölle sekä pelastushenkilöstön työ- ja toimintakyvystä kiinnostuneille. Oppaan sisältö koskee niin ammattipelastajia kuin sopimuspalokuntalaisia.

Siirry Pelastushenkilöstön työterveysseuranta -oppaaseen >


Terveysportti-palvelu on maksullinen. Kysy lisätietoja organisaatiokäyttöön terveysportti(at)duodecim.fi.