Terveyskirjasto jatkaa vahvana – uusi päätoimittaja tarttuu ruoriin

Terveyskirjasto vastaa selkeästi ja luotettavasti ajankohtaisiin tiedontarpeisiin, joulukuussa uuden päätoimittaja Satu Tunturin voimin. Käyttö on kasvanut viime vuodet vauhdilla, myös media taustoittaa terveysaiheisia juttujaan mielellään Terveyskirjastosta poimituilla faktoilla.

Kansalaiset ovat tottuneet siihen, että hakukoneiden tuloslistauksissa Terveyskirjaston artikkelit keikkuvat kärjessä. Artikkeleita avataan vuodessa jo reilusti yli 60 miljoonaa kertaa. Taloustutkimuksen vuosittaisessa verkkobrändien arvostuskyselyssä Terveyskirjasto oli parantanut sijaansa tälle vuodelle pari pykälää sijalle 7.

Terveyskirjaston ytimen muodostaa Lääkärikirja Duodecim. Se kattaa kaikki yleisimmät vaivat ja sairaudet ja vastaa peruskysymyksiin: mistä on kyse, millaisia oireet ovat, miten tutkitaan, mitä voi tehdä itse ja miten voi ennaltaehkäistä. Tiedon perustana ovat hoitosuositukset, Lääkärin käsikirja, oppikirjat ja tutkimusnäyttö – samat lähteet, joita lääkärit työssään käyttävät. Lääkärit voivat myös tulostaa potilaille lisämateriaalia Terveyskirjastosta sanallisen ohjauksen tueksi.

Reilut 15 vuotta vanhan Terveyskirjaston ruoriin on tarttumassa neljäs päätoimittaja, yleislääketieteen erikoislääkäri ja ravitsemusterapeutti Satu Tunturi, kun nykyinen päätoimittaja Martti Teikari siirtyy eläkkeelle 1.12.2020.

”Terveyskirjasto voisi parhaimmillaan toimia paitsi terveystiedon lähteenä myös ohjata yksilöllisemmin terveysvalmennusten ja Omahoidon piiriin sekä toimia yhteydenottokanavana terveydenhuoltoon”, visioi Satu Tunturi tulevaisuutta.

Lue kokonaan päätoimittajien haastattelu tuoteluettelosta >