Duodecim-kirjaillat Oodissa 5.10 ja 6.10.

Duodecimin kirjailloissa kirjailija, terapeutti ja toimittaja Anja Snellman haastattelee syksyn uutuuskirjojen tekijöitä Oodin Maijansalissa. Tervetuloa mukaan, voit myös seurata tapahtumaa livenä verkossa!
  1. Kirjailta 5.10.2020 klo 18.00–19.30
    Maijansali, 1. krs, Keskustakirjasto Oodi
    Livelähetys verkossa »

  2. Duodecim-kirjailta 6.10.2020 klo 19.00–20.30
    Maijansali, 1. krs, Keskustakirjasto Oodi
    Livelähetys verkossa »

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, saliin otetaan sisään 75 kuulijaa. Tapahtumassa huolehditaan turvaväleistä ja saatavilla on käsidesiä. Suosittelemme oman kasvomaskin käyttöä.

5.10. teemana resilienssi ja häpeä

Ensimmäisessä illassa ovat mukana sosiaalipsykologi ja vaativan erityistason psykoterapeutti Krisse Lipponen teoksellaan Resilienssi arjessa ja psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti ja kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeutti Katja Myllyviita uutuuskirjallaan Häpeän hoito.

Hyvään elämään kuuluu vaikeuksia, ja niistä selviäminen on onnellisuuden ytimessä. Resilienssi on kykyä kohdata vaikeuksia ja selvitä niistä tai niiden kanssa. Resilienssi arjessa -kirjassa kuvataan resilienssin monimuotoisuutta positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen menetelmän kautta. Runsaat esimerkit esittelevät tapoja vahvistaa niin yksilön kuin ryhmän resilienssiä.

Miksi häpeä on niin perustavanlaatuinen tunne? Häpeä on tunne, joka syntyy vertailusta muihin ihmisiin, tai kun yksilö ei koe tulevansa nähdyksi sellaisena kuin haluaisi. Häpeää voidaan hoitaa opettelemalla myötätuntoisempaa suhtautumista. Häpeän hoito -kirja sisältää harjoituksia, joiden avulla voi irtautua häpeän ylläpitämistä ansoista.

6.10. puhutaan työstä kuoleman parissa sekä surusta

Toisessa kirjaillassa ovat mukana lääkäri Juha Hänninen, jonka kirja Työnä kuolema on juuri ilmestymässä ja dosentti Tuuli Lahti, joka on toimittanut Suru-kirjan.

Miten puhe kuolemasta on muuttunut? Työnä kuolema on Juha Hännisen pamfletti saattohoidosta ja sen liepeiltä. Se ei ole pelkästään kertomus kuolevien ihmisten hoidosta, vaan myös siitä, kuinka yhteiskunnallinen puheenparsi ja näkemys kuolemasta on muuttunut 27 vuoden aikana.

Onko meillä aikaa surra? Koemme surua monta kertaa elämässämme, mutta silti surusta puhutaan vähän. Moni jää surussaan yksin, ja surua saatetaan hoputtaa ja jopa mitätöidä. Jokainen meistä suree omalla tavallaan. Läheisen kuoleman aiheuttama suru voi olla yksi elämämme raskaimmista kokemuksista.

Tervetuloa mukaan Oodiin tai livelähetykseen verkossa! Mikäli kokoontumisiin liittyvät ohjeet muuttuvat, päivitämme tapahtuman tietoja sen mukaan.