Uutuuskurssi vajaaravitsemuksen seulontamenetelmistä eri potilasryhmissä

Vajaaravitsemusriski eri potilasryhmissä -verkkokurssilla kertaat vajaaravitsemusriskin seulontamenetelmät (NRS 2002, MNA ja STRONGkids) ja saat lisätietoa ravitsemushoidon tehostamisesta. Kurssi sisältää käytännönläheisiä potilasesimerkkejä, joiden avulla voit harjoitella seulonnan tekemistä ja potilaalle soveltuvien jatkotoimenpiteiden suunnittelua.

Vajaaravitsemuksen riskin seulonta on yksi tehokkaimmista tavoista tunnistaa potilaat, joiden ravinnonsaantia tulee tehostaa ja siten parantaa heidän ravitsemustilaansa.

Potilastapauksia on seuraavista aiheista:

  • kirurgia
  • syöpätaudit
  • psykiatria
  • sisätaudit
  • neurologia
  • lapset
  • ikääntyneet

Verkkokurssi on suunnattu perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon hoitohenkilökunnalle, hoiva- ja pitkäaikaishoidon ammattilaisille, puhe-, toiminta- ja fysioterapeuteille sekä alojen opiskelijoille.

Verkkokurssi on osa Oppiportin laajempaa Vajaaravitsemus -koulutuskokonaisuutta, johon kuuluvat myös Tunnistatko vajaaravitsemuksen – ja Vajaaravitsemuksen ennaltaehkäisy ja hoito -verkkokurssit.

Koulutuksen asiantuntijoina ovat toimineet professori Esa Jämsen, johtava ravitsemusterapeutti Pia Nikander, ravitsemusterapeutti Karoliina Salminen, johtava ravitsemusterapeutti Ulla Siljamäki-Ojansuu, ravitsemusterapeutti Saila Tevaniemi, FT, ravitsemusterapeutti Jetta Tuokkola sekä ravitsemusterapeutti Hanna Viitala.

Lisätietoja: oppiportti@duodecim.fi

Siirry kurssiin >


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.