Tutustu uudistuneeseen Kliiniseen neuropsykologiaan Oppiportissa

Kauttaaltaan uudistuneessa Kliininen neuropsykologia -teoksessa tutkitaan aivojen toimintahäiriöiden vaikutuksia kognitiiviseen toimintakykyyn ja käyttäytymiseen. Siinä kuvataan keskeiset neuropsykologiset häiriöt, eri sairauksien oirekuvat sekä neuropsykologisen kuntoutuksen periaatteet eri häiriöissä. Lisäksi käsitellään neuropsykologista työ- ja ajokyvyn arviointia sekä oikeustoimikelpoisuuden arviointia. Kauttaaltaan uudistunut teos sisältää aiempaa kattavammin tietoa tiedonkäsittelyyn vaikuttavista somaattisista tiloista.

Kliinisen neuropsykologia tutkii aivojen toimintahäiriöiden vaikutusta tiedonkäsittelytoimintoihin, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Neuropsykologiselle asiantuntemukselle on tarvetta mm. osana muistisairauksien diagnostiikkaa sekä traumaattisten aivovammojen seuraamusten tunnistamisessa ja kuntoutuksessa. Tietoyhteiskunnan haasteet edellyttävät taitoa ymmärtää ihmisen tiedonkäsittelytoimintojen mahdollisuuksia ja rajoituksia.

Kliininen neuropsykologia on tarkoitettu tieto- ja käsikirjaksi psykologeille, neuropsykologeille, psykoterapeuteille, lääkäreille, hoitohenkilöstölle sekä puhe-, toiminta- ja fysioterapeuteille. Se soveltuu myös eri alojen perus- ja erikoistumisopintoihin sekä sairastuneiden ja heidän läheistensä ohjaukseen ja neuvontaan.

Teoksen ovat toimittaneet PsT, dosentti Mervi Jehkonen, PsT, dosentti Tiia Saunamäki ja PsT, professori Laura Hokkanen.

Siirry Oppiportin teokseen >


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.