Nuorten positiivinen kasvu -seminaari 16.9. – seuraa tilaisuutta suoratoistona!

Säännölliset myönteiset hetket elämässämme kehittävät monia keskeisiä elämäntaitojamme ja lisäävät hyvinvointiamme. Nuorten positiivinen kasvu -seminaarissa syvennytään myönteisten tunteiden merkitykseen, seuraa tilaisuutta suoratoistona Koulun terveyskirjaston sivuilla.

Myönteiset tunteet ja merkityksellisyyden kokeminen laajentavat näkökulmiamme, kasvattavat sosiaalisia, fyysisiä ja älyllisiä taitojamme ja luovat tasapainoa tärkeiden, mutta voimavaroja kuluttavien tunteiden rinnalla.

Nuorten positiivinen kasvu -seminaarin 16.9.2020 klo 17.15–19.15
Seuraa suoratoistona täältä!

Duodecimin Koulun terveyskirjaston järjestämä maksuton seminaari nähdään suoratoistona Koulun terveyskirjaston sivuilla. Tilaisuudessa pohditaan miten myönteiset tunteet vaikuttavat oppimiseen, miten mielen hyvinvointia voi vahvistaa ja miten myönteisiä tunteita voi harjoitella käytännön koulutyössä. Positiivista pedagogiikkaa tarkastellaan myös opettajan  työhyvinvoinnin näkökulmasta.

Illan aikana uusinta tutkimustietoa ja käytännön kokemuksia jakavat alan asiantuntijat:

  • aivotutkija ja kasvatustieteen professori Minna Huotilainen
  • terveystiedon lehtori ja kouluttaja Päivi Kärki
  • terveystieteen maisteri ja nuorisopsykiatriaan erikoistuva lääkäri Hanna Ahrnberg
  • Koulun terveyskirjaston päätoimittaja, LKT Katja Aktan-Collan

Seminaarissa kuullaan myös nuorten omia kokemuksia teemasta.

Tilaisuuden juontaa media-alan ammattilainen, toimittaja Veera Ikonen, joka toimii nuoria rauhantekijöiksi kouluttavan Gutsy Go:n vastaavana tuottajana.

Duodecimin julkaisema Koulun terveyskirjasto tukee nuorten terveys- ja elämäntaitojen oppimista ja myönteistä kasvua. Sisällöt on suunnattu opettajien, oppilashuollon ja muiden nuorten kanssa työskentelevien aikuisten tueksi aihepiirien käsittelyyn nuorten kanssa. Ne tarjoavat perustietoa sekä uusia, kiinnostavia näkökulmia terveyteen ja nuorten hyvinvointiin.