Syksyn koulutusuutuudet verkossa – yhteisöllisyyttä, lääkärinä kasvamista ja hyvinvointia

Syksyn koulutustarjontamme täydentyy mielenkiintoisilla uutuuksilla: mentorointiin keskittyvällä webinaarisarjalla, hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen teemoja käsittelevällä verkkokurssilla sekä yhteisöllisyyttä rakentavilla kulttuuri-iltamilla.

D-olohuone on uutuuskonsepti Duodecimin lääkärijäsenille. Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä sekä nauttia kiinnostavista kulttuuriesityksistä ja viettää iltaa yhdessä kollegoiden kanssa.

Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 29.10. Helsingissä, mutta osallistua voit mistä tahansa verkon välityksellä. D-olohuoneiltamia järjestetään tilanteen mukaan hybridi-, live- tai verkkotapahtumina.

Lokakuun lopulla käynnistyvä Lääkärit mentoroivat -webinaarisarja, koostuu kolmesta kokonaisuudesta, joiden työotsikot ovat: 1. Mentoroinnin monet muodot, 2. Näin järjestät mentorointia sekä 3. Etämentorointi. Ensimmäisen osan tavoitteena on tarjota tietoa ja esimerkkejä mentoroinnin erilaisista toteutustavoista.

Itsetuntemuksen hyödyt osaksi lääkäriarkea

Tunne itsesi, Lääkäri -verkkokurssi tuo kasvavan itsetuntemuksen hyödyt osaksi arkea. Hyvä itsetuntemus lisää kykyä tehdä hyvinvointia tukevia päätöksiä ja auttaa asettamaan sopivat rajat työn- ja vapaa-ajan välille.

– Meillä on taipumus ratkaista ongelmat samoilla mekanismeilla, kuin joilla loimme ongelman. Itsetuntemuskurssin moniammatillinen ote avaa uusia ratkaisu ja ajattelutapoja. Itsetuntemuksen kehittäminen kuuluu kaikille, ja sitä kannattaa kehittää kaiken ikäisenä. Hyvä itsetuntemus lisää turvallisuuden tunnetta muuttuvassa maailmassa, Essi Aulanko, yksi kurssin asiantuntijoista, kertoo.

Kurssi koostuu videoista, kotitehtävistä ja webinaareina toteutettavista miniretriiteistä. Verkkokurssi käynnistyy lokakuun lopussa. Kurssin asiantuntijoina on lääkäreitä, mutta myös muiden alojen ammattilaisia, kuten kirjailija, teatteripedagogi ja joogi.

Syksyn koulutusuutuuksien ohjelma, tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin.

Tutustu myös muuhun koulutustarjontaamme »