Kauttaaltaan uudistettu Mikrobiologian oppikirja nyt Oppiportissa

Oppiportin Mikrobiologia-teos käsittelee kattavasti bakteerit, virukset, sienet, parasiitit ja prionit sekä niiden aiheuttamat taudit. Mikrobiologia on ensimmäinen osa kolmiosaisesta teoksesta Mikrobiologia, immunologia ja infektiosairaudet. Se soveltuu oppikirjaksi mikrobiologian ja immunologian perusopetukseen sekä käsikirjaksi terveydenhuollon henkilöstölle.

Mikrobiologia tutustuttaa lukijansa bakteerien rakenteeseen, toimintaan, genetiikkaan ja luokitteluun ja käsittelee perusteellisesti myös tauteja aiheuttavia sieniä ja parasiitteja. Lisäksi lukija perehdytetään laajasti viruksiin, niiden yleisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen ja virusten aiheuttamiin tauteihin. Huomion saavat myös virusten osuus syöpätautien syntyyn, geenihoito sekä molekyylivirologian muut sovellukset. Prioneista ja prionitaudeista on oma lukunsa. Lisäksi teoksessa tarkastellaan mikrobien patogeneesia.

Teoksen ovat toimittaneet professori Terho Heikkinen, professori Asko Järvinen, professori Seppo Meri, professori Olli Vapalahti ja professori Jaana Vuopio.

Painettu Mikrobiologia-teos ilmestyy loppuvuodesta 2020.

Siirry Oppiportin Mikrobiologia-teokseen >


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.