Opi laatimaan kokonaisvaltainen ja yksilöllinen hoitosuunnitelma

Oppiportin uutuuskurssi antaa hyvät perusteet hoitosuunnitelman laatimiseen erilaisissa tilanteissa. Hoidon suunnittelu ja sen linjaaminen ovat tarpeellinen osa potilastyötä.

Hoitosuunnitelma ja hoidon linjaukset -kurssin käytyäsi tunnet hyvän hoitosuunnitelman perusohjeistuksen ja ymmärrät, miksi hoitosuunnitelman tekeminen on hyödyllistä. Tämän lisäksi opit, miten aloitat hoitosuunnitelman tekemisen luontevasti erilaisissa potilastilanteissa ja kuinka osallistat potilasta siihen. Kurssilla käydään läpi myös elämän loppuvaiheen ennakoiva hoitosuunnitelma ja siihen liittyvät potilaan tahdon ilmaukset. Opit, mitä hoitolinjauksilla ja hoidon rajauksilla tarkoitetaan.

Potilaan hoito on helpompaa, kun hänelle on laadittu kokonaisvaltainen ja yksilöllinen hoitosuunnitelma. Erityisesti pitkäaikaissairauksissa omahoidon toteutuminen ja hoidon jatkuvuus ovat hoidon onnistumisen edellytyksiä. Hoidon yksilöllinen ja laadukas järjestäminen sekä potilaan aktiivinen osallistuminen hoitoonsa paranevat hoitosuunnitelman avulla. Ajantasaisen hoitosuunnitelman merkitys korostuu etenkin päivystystilanteissa.

Kurssin asiantuntijoina ovat toimineet LL Satu Brinkmann, sairaanhoitaja Sari Hokkanen, LT Risto Kuronen ja LL Johanna Tulonen-Tapio.

Siirry uutuuskurssiin >


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.