Hyviä kohtaamisia terveydenhuollossa -kurssi Oppiportissa – onnistunut vuorovaikutus edistää työhyvinvointia ja hoidon laatua

Hoidon ytimessä on kohtaaminen, ihmisten välinen inhimillinen vuorovaikutus. Oppiportin uutuuskurssilla syvennytään vuorovaikutuksen merkitykseen ja voimaan terveydenhuollossa, asiantuntijana mukana professori Esa Saarinen.

Onnistunut vuorovaikutus kollegoiden ja tiimien kesken sekä potilaiden kanssa vaikuttaa positiivisesti niin työntekijän hyvinvointiin kuin potilaan hoitokokemukseenkin. Tutkimusten mukaan sillä on myönteisiä vaikutuksia myös potilasturvallisuuteen ja hoidon laatuun.

Oppiportin Hyviä kohtaamisia terveydenhuollossa -kurssilla professori Esa Saarinen tuo aiheeseen filosofian ja systeemiajattelun näkökulman – miten voisi luoda lisää hyviä kohtaamisia sekä kehittää ilmapiiriä, työtyytyväisyyttä ja hoidon laatua terveydenhuollossa.
Katso videolta Esa Saarisen johdanto kurssiin.

Kurssin asiantuntijoina ovat FT, professori Esa Saarisen lisäksi LT, syöpätautien ja sisätautien erikoislääkäri Hanna Pelttari. Videoiden tuotanto ja kuvaus DI Eero Tiilikainen.

Tutustu kurssiin Oppiportissa »


Varmista työnantajaltasi tai oppilaitokseltasi käyttöoikeus Oppiportti-palveluun. Kysy lisää oppiportti(a)duodecim.fi.